Lista e shteteve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Shtetet sovrane anëtare të OKB-së

Këtu gjeni listën e plotë të shteteve sovrane apo akoma pa sovranitet. Lista aktualisht përmban 194 shtete (të gjithë anëtarët e OKB-së dhe Vatikanin) dhe 12 territore ku statusi si "shtet" është i diskutueshëm ose ku nuk njihet sovraniteti.

Lista[redakto | redakto tekstin burimor]

Treguesi i përmbajtjes Lart # 0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe
Shteti Emri zyrtar i shtetit Kryeqyteti Popullsia Sipërfaqja
(km²)
Dendësia e popullsisë
(banorë/km²)
Flamuri Kodi ISO (alfa-2) Kodi ISO (alfa-3)
A
Afganistani Republika Islamike e Afganistanit Kabuli 29 121 000 652 230 44.6
Afganistani
AF AFG
Afrika e Jugut Republika e Afrikës së Jugut Pretoria 48,810,427 1,221,037 41.4
Flag of South Africa.svg
ZA ZAF
Republika e Afrikës Qendrore Republika Afrikane Qendrore Bangui 4,422,000 622,984 7.1
Flag of the Central African Republic.svg
CF CAF
Algjeria Republika Popullore Demokratike e Algjerisë Algjeri 34 586 000 2 381 741 14,5
Flag of Algeria.svg
DZ DZA
Andorra Principata e Andorrës Andorra la Vella 85 000 468 181,6
Flag of Andorra.svg
AD AND
Angola Republika e Angolës Luanda 13 068 000 1 246 700 10,5
Flag of Angola.svg
AO AGO
Antigua dhe Barbuda Antigua dhe Barbuda Saint John's 87 000 443 196,4
Flag of Antigua and Barbuda.svg
AG ATG
Arabia Saudite Mbretëria e Arabisë Saudite Riadi 28,376,355 2,250,000 12
Flag of Saudi Arabia.svg
SA SAU
Argjentina Republika Argjentinase Buenos Aires 41 343 000 2 780 400 14,9
Flag of Argentina.svg
AR ARG
Armenia Republika e Armenisë Jerevani 2 967 000 29 743 99,7
Flag of Armenia.svg
AM ARM
Australia Bashkësia e Australisë Canberra 21 516 000 7 741 220 2,8
Flag of Australia.svg
AU AUS
Austria Republika e Austrisë Vjena 8,414,638 83,855 100.3
Flag of Austria.svg
AT AUT
Azerbajxhani Republika e Azerbajxhanit Baku 8 372 000 86 600 96,7
Flag of Azerbaijan.svg
AZ AZE
B
Bahamet Bashkësia e Bahameve Nassau 310 000 13 880 22,3
Flag of the Bahamas.svg
BS BHS
Bahreini Mbretëria e Bahreinit Manama 738 000 760 971,1
Flag of Bahrain.svg
BH BHR
Bangladeshi Republika Popullore e Bangladeshit Dhaka 156 118 000 143 998 1 084,2
Flag of Bangladesh.svg
BD BGD
Barbadosi Barbadosi Bridgetown 286 000 430 665,1
Flag of Barbados.svg
BB BRB
Belgjika Mbretëria e Belgjikës Brukseli 10 423 000 30 528 341,4
Flag of Belgium.svg
BE BEL
Beliza Beliza Belmopan 315 000 22 966 13,7
Flag of Belize.svg
BZ BLZ
Benini Republika e Beninit Porto Novo 9 056 000 112 622 80,4
Flag of Benin.svg
BJ BEN
Birmania Bashkimi e Birmanisë Naypyidaw 60,280,000 676,578 73.9
Flag of Myanmar.svg
MM MMR
Bjellorusia Republika e Bjellorusisë Minsk 9,457,500 207,595 45.8
Flag of Belarus.svg
BY BLR
Bolivia Shteti Shumëkombësh i Bolivisë La Paz 9 947 000 1 098 581 9,1
Flag of Bolivia.svg
BO BOL
Bosnja dhe Hercegovina Bosnja dhe Hercegovina Sarajeva 4 622 000 51 197 90,3
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg
BA BIH
Botsvana Republika e Botsvanës Gaborone 2 029 000 581 730 3,5
Flag of Botswana.svg
BW BWA
Brazili Republika Federative e Brazilit Brazilia 187 103 000 8 514 877 23,6
Flag of Brazil.svg
BR BRA
Mbretëria e Bashkuar Mbretëria e Bashkuar e Britanisë së Madhe dhe e Irlandës së Veriut Londra 58 348 000 243 610 255,9
Flag of the United Kingdom.svg
GB GBR
Brunei Brunei Darussalam Bandar Seri Begawan 395 000 5 765 68,5
Flag of Brunei.svg
BN BRN
Bullgaria Republika e Bullgarisë Sofja 7 149 000 110 879 64,5
Flag of Bulgaria.svg
BG BGR
Burkina Faso Burkina Faso Ouagadougou 16 242 000 274 200 59,2
Flag of Burkina Faso.svg
BF BFA
Burundi Republika e Burundit Bujumbura 9 863 000 27 830 354,4
Flag of Burundi.svg
BI BDI
Butani Mbretëria e Butanit Thimphu 700 000 38 394 18,2
Flag of Bhutan.svg
BT BTN
Ç
Çadi Republika e Çadit Nxhamena 10,329,208 1,284,000 8.0
Flag of Chad.svg
TD TCD
Republika Çeke Republika Çeke Praga 10,512,208 78,866 134
Flag of the Czech Republic.svg
CZ CZE
D
Danimarka Mretëria e Danimarkës Kopenhagen 5 516 000 43 094 128,0
Flag of Denmark.svg
DK DNK
Dominika Bashkësia e Dominikës Roseau 73 000 751 97,2
Flag of Dominica.svg
DM DMA
E
Egjipti Republika Arabe e Egjiptit Kajro 80 472 000 1 001 450 80,4
Flag of Egypt.svg
EG EGY
Ekuadori Republika e Ekuadorit Kuito 14 791 000 283 561 52,2
Flag of Ecuador.svg
EC ECU
Emiratet e Bashkuara Arabe Emiratet e Bashkuara Arabe Abu Dabi 8,264,070 83,600 99
Flag of the United Arab Emirates.svg
AE ARE
Eritrea Shteti i Eritresë Asmara 5.793 000 117.600 49,3
Flag of Eritrea.svg
ER ERI
Estonia Republika e Estonisë Talini 1 291 000 45 228 28,5
Flag of Estonia.svg
EE EST
Etiopia Republika Federale Demokratike e Etiopisë Addis Abeba 88 013 000 1 104 300 79,7
Flag of Ethiopia.svg
ET ETH
F
Filipinet Republika e Filipineve Manila 92,337,852 300,000 308
Flag of the Philippines.svg
PH PHL
Finlanda Republika e Finlandës Helsinki 5 255 000 338 145 15,5
Flag of Finland.svg
FI FIN
Fixhi Republika e Fixhit Suva 849,000 18,274 46.4
Flag of Fiji.svg
FJ FJI
Franca Republika Franceze Parisi 62 814 000 551 500 113,9
Flag of France.svg
FR FRA
G
Gaboni Republika Gaboneze Libreville 1 545 000 267 667 5,8
Flag of Gabon.svg
GA GAB
Gambia Republika e Gambias Banjul 1 824 000 11 295 161,5
Flag of The Gambia.svg
GM GMB
Gana Republika e Ganës Akra 24 340 000 238 533 102,0
Flag of Ghana.svg
GH GHA
Grenada Grenada Saint George's 108 000 344 314,0
Flag of Grenada.svg
GD GRD
Greqia Republika Helenike Athina 10 750 000 131 957 81,5
Flag of Greece.svg
GR GRC
Guajana Republika Kooperative e Guajanës Georgetown 748 000 214 969 3,5
Flag of Guyana.svg
GY GUY
Guatemala Republika e Guatemalës Guatemala 13 550 000 108 889 124,4
Flag of Guatemala.svg
GT GTM
Guinea Republika Guinesë Konakri 10 324 000 245 857 42,0
Flag of Guinea.svg
GN GIN
Guinea-Bisau Republika e Guinea-Bisaut Bissau 1 565 000 36 125 43,3
Flag of Guinea-Bissau.svg
GW GNB
Guinea Ekuatoriale Republika Guinesë Ekuatoriale Malabo 651 000 28 051 23,2
Flag of Equatorial Guinea.svg
GQ GNQ
Gj
Gjeorgjia Gjeorgjia Tbilisi 4 601 000 69 700 66,0
Flag of Georgia.svg
GE GEO
Gjermania Republika Federale e Gjermanisë Berlini 82 283 000 357 022 230,5
Flag of Germany.svg
DE DEU
H
Haiti Republika e Haitit Port-au-Prince 9.720.000 27.750 350,3
Flag of Haiti.svg
HT HTI
Holanda Mbretëria e Hollandës Amsterdami 16 783 000 41 543 404,0
Flag of the Netherlands.svg
NL NLD
Hondurasi Republika e Hondurasit Tegucigalpa 7 989 000 112 090 71,3
Flag of Honduras.svg
HNH HND
Hungaria Budapesti 10 992 000 93 028 107,4
Flag of Hungary.svg
HU HUN
I
India Republika e Indisë New Delhi 1 210 193 422 3 287 263 356,9
Flag of India.svg
IN IND
Indonezia Republika e Indonezisë Xhakarta 242 968 000 1 904 569 127,6
Flag of Indonesia.svg
ID IDN
Iraku Republika e Irakut Bagdadi 29 672 000 438 317 67,7
Flag of Iraq.svg
IQ IRQ
Irani Republika Islamike e Iranit Teherani 76 923 000 1 648 195 46,7
Flag of Iran.svg
IR IRN
Irlanda Dublini 4 623 000 70 273 65,8
Flag of Ireland.svg
IE IRL
Islanda Republika e Islandës Reykjavík 309 000 103 000 3,0
Flag of Iceland.svg
IS ISL
Italia Republika Italiane Roma 58 091 000 301 340 192,8
Flag of Italy.svg
IT ITA
Izraeli Shteti i Izraelit Jerusalemi 7 354 000 22 072 333,2
Flag of Israel.svg
IL ISR
J
Japonia Tokjo 126 804 000 377 915 335,5
Flag of Japan.svg
JP JPN
Jordania Amani 6 703 627 89 342 74,5
Flag of Jordan.svg
JO JOR
K
Kamboxhia Mbretëria e Kamboxhias Phnom Penh 14 454 000 181 035 79,8
Flag of Cambodia.svg
KH KHM
Kameruni Republika e Kamerunit Yaoundé 19 294 000 475 440 40,6
Flag of Cameroon.svg
CM CMR
Kanadaja Otava 33 760 000 9 984 670 3,4
Flag of Canada.svg
CA CAN
Katari Shteti i Katarit Doha 841 000 11 586 72,6
Flag of Qatar.svg
QA QAT
Kazakistani Republika e Kazakistanit Astana 15 460 000 2 724 900 5,7
Flag of Kazakhstan.svg
KZ KAZ
Kenia Republika e Kenias Nairobi 40 047 000 580 367 69,0
Flag of Kenya.svg
KE KEN
Kepi i Gjelbër Republika e Kepit të Gjelbër Praia 509 000 4 033 126,2
Flag of Cape Verde.svg
CV CPV
Kili Republika e Kilit Santiago 16 746 000 756 102 22,1
Flag of Chile.svg
CL CHL
Kina Republika Popullore e Kinës Pekini 1 330 141 000 9 596 961 138,6
Flag of the People's Republic of China.svg
CN CHN
Kirgistani Republika Kirgize Bishkeku 5 509 000 199 951 27,6
Flag of Kyrgyzstan.svg
KG KGZ
Kiribati Republika e Kiribatit South Tarawa 99 000 811 122,1
Flag of Kiribati.svg
KI KIR
Kolumbia Republika e Kolumbisë Bogotá 44 205 000 1 138 910 38,8
Flag of Colombia.svg
CO COL
Komoret Bashkimi i Komoreve Moroni 773 000 2 235 345,9
Flag of the Comoros.svg
KM COM
Koreja e Jugut Republika e Koresë Seoul 48 636 000 99 720 487,7
Flag of South Korea.svg
KR KOR
Koreja e Veriut Republika Demokratike Popullore e Koresë Penian 22 757 000 120 538 188,8
Flag of North Korea.svg
KP PRK
Kosova Republika e Kosovës Prishtina 1 815 000 10 887 166,7
Kosova
XXK
Kosta Rika Republika e Kosta Rikës San José 4,301,712 51,100 84
Flag of Costa Rica.svg
CR CRI
Kroacia Republika e Kroacisë Zagrebi 4,290,612 56,594 75.8
Flag of Croatia.svg
HR HRV
Kuba Republika e Kubës Havana 11,241,161 109,884 102.3
Flag of Cuba.svg
CU CUB
Kuvajti Shteti i Kuvajtit Kuvajti 3,566,437 17,820 200.2
Flag of Kuwait.svg
KW KWT
L
Laosi Republika Popullore Demokratike e Laosit Vientiane 6,500,000 236,800 26.7
Flag of Laos.svg
LA LAO
Lesoto Mbretëria e Lesotos Maseru 2,067,000 30,355 68.1
Flag of Lesotho.svg
LS LSO
Letonia Republika e Letonisë Riga 2,217,053 64,589 34.3
Flag of Latvia.svg
LV LVA
Libani Republika Libaneze Beirut 4,224,000 10,452 404
Flag of Lebanon.svg
LB LBN
Liberia Republika e Liberisë Monrovia 3,786,764 111,369 35.5
Flag of Liberia.svg
LR LBR
Libia Republika e Libisë Tripoli 5,670,688 1,759,541 3.6
Flag of Libya.svg
LY LBY
Lihtenshtajni Principata e Lihtenshtajnit Vaduz 36,281 160 227
Flag of Liechtenstein.svg
LI LIE
Lituania Republika e Lituanisë Vilnius 2,986,072 65,300 50.3
Flag of Lithuania.svg
LT LTU
Luksemburgu Dukata e Madhe e Luksenburgut Luksemburgu 509,074 2,586.4 194.1
Flag of Luxembourg.svg
LU LUX
M
Madagaskari Republika e Madagaskarit Antananarivo 22,005,222 587,041 35.2
Flag of Madagascar.svg
MG MDG
Malajzia Republika e Malajzisë Kuala Lumpur 28,334,135 329,847 86
Flag of Malaysia.svg
MY MYS
Malavi Republika e Malavit Lilongwe 14,901,000 118,484 128.8
Flag of Malawi.svg
MW MWI
Maldivet Republika e Maldiveve Malé 328,536 298 1,102.5
Flag of Maldives.svg
MV MDV
Mali Republika e Malit Bamako 14,517,176 1,240,192 11.7
Flag of Mali.svg
ML MLI
Malta Republika e Maltës Valeta 452,515 316 1,306.8
Flag of Malta.svg
MT MLT
Maroku Mbretëria e Marokut Rabati 32,644,370 446,550 73.1
Flag of Morocco.svg
MA MAR
Mauritania Republika Islamike e Mauritanisë Nouakchott 3,069,000 1,030,700 3.2
Flag of Mauritania.svg
MR MRT
Ishujt Mauritius Republika e Mauritius Port Louis 1,291,456 2,040 630
Flag of Mauritius.svg
MU MUS
Meksika Shtetet e Bashkuara të Meksikës Meksiko 113,910,608 1,972,550 57
Flag of Mexico.svg
MX MEX
Moldavia Republika e Moldavisë Kishinau 3,559,500 33,846 121.9
Flag of Moldova.svg
MD MDA
Monako Principata e Monakos Qytet-shtet 36,371 1.98 15,142
Flag of Monaco.svg
MC MCO
Mongolia Mongolia Ulan Bator 2,754,685 1,564,115.75 1.76
Flag of Mongolia.svg
MN MNG
Mozambiku Republika e Mozambikut Maputo 22,894,000 801,590 28.7
Flag of Mozambique.svg
MZ MOZ
N
Namibia Republika e Namibisë Uindhuk 2,100,000 825,418 2.54
Flag of Namibia.svg
NA NAM
Nauru Republika e Naurusë Jaren 9,378 21 447
Flag of Nauru.svg
NR NRU
Nepali Republika Demokratike Federale e Nepalit Katmanduja 29,331,000 147,181 199.3
Flag of Nepal.svg
NP NPL
Nigeri Republika e Nigerit Niamei 16,274,738 1,267,000 12.1
Flag of Niger.svg
NE NER
Nigeria Republika Federale e Nigerisë Abuja 170,123,740 923,768 184.2
Flag of Nigeria.svg
NG NGA
Nikaragua Republika e Nikaraguas Managua 5,891,199 130,373 42
Flag of Nicaragua.svg
NI NIC
Norvegjia Mbretëria e Norvegjisë Oslo 5,033,675 385,252 15.5
Flag of Norway.svg
NO NOR
O
Omani Sulltanati i Omanit Maskati 2,773,479 309,501 9.2
Flag of Oman.svg
OM OMN
P
Pakistani Republika Islamike e Pakistanit Islamabadi 180,440,005 796,095 226.6
Flag of Pakistan.svg
PK PAK
Palau Republika e Palaut Ngerulmudi 20,956 459 28.4
Flag of Palau.svg
PW PLW
Panamaja Republika e Panamasë Panamaja 3,595,490 75,517 47.6
Flag of Panama.svg
PA PAN
Papua Guineja e Re Shteti i Pavarur i Papua Guineja e RE Port Moresbi 6,310,129 462,840 15
Flag of Papua New Guinea.svg
PG PNG
Paraguaji Republika e Paraguait Asunción 6,454,548 406,752 14.2
Flag of Paraguay.svg
PY PRY
Peruja Republika e Perusë Lima 30,135,875 1,285,216 23
Flag of Peru.svg
PE PER
Polonia Republika e Polonisë Varshava 38,186,860 312,685 120
Flag of Poland.svg
PL POL
Portugalia Republika e Portugalisë Lisbona 10,581,949 92,212 115
Flag of Portugal.svg
PT PRT
Q
Qiproja Republika e Qipros Nikosia 1,099,341 9,251 117
Flag of Cyprus.svg
CY CYP
R
Ruanda Republika e Ruandës Kigali 11,689,696 26,338 419.8
Flag of Rwanda.svg
RW RWA
Rumania Rumania Bukureshti 19,043,767 238,391 80
Flag of Romania.svg
RO ROU
Rusia Federata Ruse Moska 143,200,000 17,075,400 8.3
Flag of Russia.svg
RU RUS
S
Salvadori Republika e El Salvadorit San Salvador 6,134,000 21,040 341.5
Flag of El Salvador.svg
SV SLV
Samoa Shteti i Pavarur i Samoas Apia 194,320 2,831 63.2
Flag of Samoa.svg
WS WSM
San Marinoja Republika e San Marinos Qytet-shtet 32,404 61.2 520
Flag of San Marino.svg
SM SMR
Sao Tome dhe Principe Republika Demokratike e Sao Tome dhe Principe Sao Tome 183,176 1,001 169.1
Flag of Sao Tome and Principe.svg
ST STP
Sejshellet Republika e Sejshelleve Viktoria 84,000 451 186.2
Flag of Seychelles.svg
SC SYC
Senegali Republika e Senegalit Dakari 12,855,153 196,723 65.3
Flag of Senegal.svg
SN SEN
Serbia Republika e Serbisë Beogradi 7,120,666 (pa Kosovën) 77,453 (pa Kosovën) 91,9
Flag of Serbia.svg
RS SRB
Sierra Leone Republika e Sierra Leones Fritaun 5,485,998 71,740 79.4
Flag of Sierra Leone.svg
SL SLE
Singapori Republika e Singaporit Qytet-shtet 5,183,700 710 7,315
Flag of Singapore.svg
SG SGP
Siria Republika Arabe e Sirisë Damasku 22,530,746 185,180 118.3
Flag of Syria.svg
SY SYR
Sllovakia Republika Sllovake Bratislava 5,445,324 49,035 111
Flag of Slovakia.svg
SK SVK
Sllovenia Republika e Sllovenisë Lubljana 2,060,382 20,273 101
Flag of Slovenia.svg
SI SVN
Somalia Republika Federale e Somalisë Mogadishu 10,085,638 637,657 16.12
Flag of Somalia.svg
SO SOM
Spanja Mbretëria e Spanjës Madridi 47,190,493 505,992 93
Flag of Spain.svg
ES ESP
Sri Lanka dikur Cejloni Republika Demokratike Socialiste e Sri Lankës Kote 20,277,597 65,610 323
Flag of Sri Lanka.svg
LK LKA
Suazilendi Mbretëria e Suazilendit Mbabane 1,185,000 17,364 68.2
Flag of Swaziland.svg
SZ SWZ
Sudani Republika e Sudanit Hartum 30,894,000 1,886,068 16.4
Flag of Sudan.svg
SD SDN
Sudani i Jugut Republika e Sudanit të Jugut Xhuba 8,260,490 619,745 13.33
Flag of South Sudan.svg
SS SSD
Suedia Mbretëria e Suedisë Stokholmi 9,514,406 449,964 20.6
Flag of Sweden.svg
SE SWE
Surinami Republika e Surinamit Paramaribo 560,157 163,821 2.9
Flag of Suriname.svg
SR SUR
Sh
Shën Kits dhe Nevis Federata e Shën Kits dhe Nevis Basseterre 51,300 261 164
Flag of Saint Kitts and Nevis.svg
KN KNA
Shën Luçia Shën Luçia Castries 173,765 617 298
Flag of Saint Lucia.svg
LC LCA
Shën Vincenti dhe Grenadinet Shën Vincenti dhe Grenadinet Kingstaun 120,000 389 307
Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg
VC VCT
Shqipëria Republika e Shqipërisë Tirana 2 831 741 28 748 98.5
Shqipëria
AL ALB
Shtetet e Bashkuara të Amerikës Shtetet e Bashkuara të Amerikës Uashingtoni 314,629,000 9,826,675 33.7
Flag of the United States.svg
US USA
T
Tailanda Mbretëria e Tajlandës Bangkok 66,720,153 513,120 132.1
Flag of Thailand.svg
TH THA
Tanzania Republika e Bashkuar e Tanzanisë Dodoma 43,188,000 945,203 46.3
Flag of Tanzania.svg
TZ TZA
Taxhikistani Republika e Taxhikistanit Dushanbeu 7,616,000 143,100 48.6
Flag of Tajikistan.svg
TJ TJK
Timori Lindor Republika Demokratike e Timor-Lestes Dili 1,066,582 14,874 76.2
Flag of East Timor.svg
TL TLS
Togoja Republika Togoleze Lomé 6,619,000 56,785 116.6
Flag of Togo.svg
TG TGO
Tonga Mbretëria e Tongës Nuku'alofa 103,036 748 139
Flag of Tonga.svg
TO TON
Trinidadi dhe Tobakoja Republika e Trinidad dhe Tobagos Port-of-Spain 1,227,505 5,131 254.4
Flag of Trinidad and Tobago.svg
TT TTO
Tunizia Republika e Tunizisë Tunis 10,732,900 163,610 63
Flag of Tunisia.svg
TN TUN
Turkmenistani Turkmenistan Ashgabati 5,125,693 491,210 10.5
Flag of Turkmenistan.svg
TM TKM
Turqia Republika e Turqisë Ankara 74,724,269 783,562 97
Flag of Turkey.svg
TR TUR
Tuvaluja Tuvalu Funafuti 10,544 26 475.88
Flag of Tuvalu.svg
TV TUV
U
Uganda Republika e Ugandës Kampala 35,873,253 236,040 137.1
Flag of Uganda.svg
UG UGA
Ukraina Ukraina Kievi 45,888,000 603,628 77
Flag of Ukraine.svg
UA UKR
Uruguaj Republika Orientale e Uruguajit Montevideo 3,318,535 176,215 18.65
Flag of Uruguay.svg
UY URY
Uzbekistani Republika e Uzbekistanit Tashkenti 29,559,100 447,400 61.4
Flag of Uzbekistan.svg
UZ UZB
V
Vanuatu Republika e Vanutaut Port Vila 224,564 12,190 19.7
Flag of Vanuatu.svg
VU VUT
Venezuela Republika Bolivariane e Venezuelës Karakasi 28,946,101 916,445 30.2
Flag of Venezuela.svg
VE VEN
Vietnami Republika Socialiste e Vietnamit Hanoi 87,840,000 331,210 265
Flag of Vietnam.svg
VN VNM
Xh
Xhamajka Komunuelthi i Xhamajkës Kingston 2,889,187 10,991 252
Flag of Jamaica.svg
JM JAM
Xhibuti Republika e Xhibutit Xhibuti 923,000 23,200 37.2
Flag of Djibouti.svg
DJ DJI
Z
Zambia Republika e Zambias Lusaka 14,309,466 752,618 17.2
Flag of Zambia.svg
ZM ZMB
Zelanda e Re Zelanda e Re Uellington 4,433,100 268,021 16.5
Flag of New Zealand.svg
NZ NZL
Zimbabveja Republika e Zimbabves Harare 12,619,600 390,757 26
Flag of Zimbabwe.svg
ZW ZWE
Zvicra Konfederata Zvicerane Berna 8,000,000 41,285 188
Flag of Switzerland.svg
CH CHE

Shiko edhe këtë[redakto | redakto tekstin burimor]

Vende nene protektoriatin e OKB-së.
Shtete Sovrane

Rreth Shteteve anëtare në OKB-në[redakto | redakto tekstin burimor]

Lidhjet me internetin[redakto | redakto tekstin burimor]