Jump to content

Shën Barthélemy

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Collectivité de Saint-Barthélemy
Saint Barthélemy
Emblema - Shën Barthélemy
Flamuri Stema
Vendndodhja - Shën Barthélemy
Vendndodhja - Shën Barthélemy

Shën Barthélemy (Frëngjisht: Saint-Barthélemy), zyrtarisht Kolektiva e Shën Barthélemy, është një kolektivë përtej detit e Francës. Gjithashtu njihet me emrin Shën BarthFrëngjisht, ose St. BartsAnglisht, kolektiva është një ndër katër teritorret e Ishujve LeewardKaraibe që përbëjnë Indiet Perëndimore Franceze, dhe është e vetmja që historikisht ka qenë një koloni Suedeze.