Lista e shteteve sipas popullsisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Countries and Dependencies by Population in 2014.svg


Lista[redakto | redakto tekstin burimor]

Renditja Shteti (ose territori i varur) Popullsia Data  % popullsinë
e botës
Burimi
1 Kina Kina[1] 1.377.860.814 6 gusht 2016 19.59% Vlerësim zyrtar
2 India India 1.292.908.922 6 gusht 2016 18.39% jozyrtar
3 Flag of the United States.svg SHBA 318.503.000 4 gusht 2014 4.53% Regjistrim zyrtar
4 Flag of Indonesia.svg Indonezia 252.164.800 1 korrik 2014 3.59% Vlerësim zyrtar
5 Flag of Brazil.svg Brazili 192.376.496 1 korrik 2011 2.74% Vlerësim zyrtar
6 Flag of Pakistan.svg Pakistani 188.020.000 1 korrik 2014 2.67% Vlerësim vjetor zyrtar
7 Flag of Nigeria.svg Nigeria 166.629.000 July 1, 2012 2.37% UN estimate
8 Bangladeshi Bangladeshi 152.518.015 16 korrik 2012 2.17% Statistics Bureau[2]
9 Rusia Rusia 143.117.000 1 qershor 2012 2.04% Vlerësim zyrtar
10 Japonia Japonia 127.530.000 1 qershor 2012 1.81% Monthly Vlerësim zyrtar
11 Flag of Mexico.svg Meksika 112.336.538 12 qershor 2010 1.6% 2010 census
12 Flag of the Philippines.svg Filipinet 92.337.852 1 maj 2010 1.31% 2010 census
13 Vietnami Vietnami 87.840.000 1 korrik 2011 1.25% Vlerësim zyrtar
14 Etiopia Etiopia 84.320.987 1 korrik 2012 1.2% Vlerësim zyrtar
15 Flag of Egypt.svg Egjipti 89.972.000 shtator 30, 2016 1.28% Official population clock
16 Gjermania Gjermania 81.859.000 30 nëntor 2011 1.16% Monthly Vlerësim zyrtar
17 Irani Irani 75.149.669 1 korrik 2011 1.07% 2011 census
18 Turqia Turqia 74.724.269 31 dhjetor 2011 1.06% Vlerësim zyrtar
19 Republika Demokratike e Kongos Republika Demokratike e Kongos 69.575.000 1 korrik 2012 0.99% UN estimate
20 Tailanda Tailanda 65.479.453 1 shtator 2010 0.93% 2010 census
21 Franca Franca[3] 65.350.000 1 janar 2012 0.93% Vlerësim zyrtar
22 Flag of the United Kingdom.svg Britania e Madhe 62.262.000 1 korrik 2010 0.89% Vlerësim zyrtar
23 Italia Italia 60.820.787 31 dhjetor 2011 0.86% Vlerësim zyrtar
24 flamuri Republika Jugafrikane 50.586.757 1 korrik 2011 0.72% Vlerësim zyrtar
25 Flag of South Korea.svg Korea Jugore 50.004.441 1 korrik 2012 0.71% Vlerësim zyrtar
27 Birmania Birmania 48.724.000 1 korrik 2012 0.69% UN estimate
26 Flag of Colombia.svg Kolumbia 48.828.000 shtator 30, 2016 0.69% Official population clock
28 Spanja Spanja 46.163.116 1 korrik 2012 0.66% Monthly Vlerësim zyrtar
29 Ukraina Ukraina 45.565.909 1 qershor 2012 0.65% Monthly Vlerësim zyrtar
31 Tanzania Tanzania 43.188.000 1 korrik 2010 0.61% Vlerësim zyrtar
32 Kenia Kenia 42.749.000 1 korrik 2012 0.61% UN estimate
30 Argjentina Argjentina 43.590.400 1 korrik 2016 0.57% Official annual projection
33 Polonia Polonia 38.501.000 31 mars 2011 0.55% 2011 census
34 Flag of Algeria.svg Algjeria 37.100.000 1 janar 2012 0.53% Vlerësim zyrtar
35 Flag of Canada.svg Kanadaja 36.368.200 shtator 30, 2016 0.52% Official population clock
37 Iraku Iraku 33.330.000 1 korrik 2011 0.47% Vlerësim zyrtar
38 Flag of Uganda.svg Uganda 32.939.800 1 korrik 2011 0.47% Vlerësim zyrtar
36 Maroku Maroku 34.092.000 shtator 30, 2016 0.48% Official population clock
39 Sudani Sudani 30.894.000 22 prill 2008 0.44% 2008 census
40 Peru Peru 30.135.875 30 qershor 2012 0.43% Vlerësim zyrtar
41 Uzbekistani Uzbekistani 29.123.400 1 korrik 2011 0.41% Vlerësim zyrtar
42 Malajzia Malajzia 28.334.135 6 korrik 2010 0.4% 2010 census
43 Flag of Venezuela.svg Venezuela 27.150.095 30 nëntor 2011 0.39% 2011 census
44 Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudite 27.136.977 28 prill 2010 0.39% 2010 census
45 Nepali Nepali 26.620.809 22 qershor 2011 0.38% 2011 census
46 Afganistani Afganistani 25.500.100 2012-2013 0.36% Vlerësim zyrtar
47 Flag of Ghana.svg Gana 24.658.823 26 shtator 2010 0.35% 2010 census
48 Flag of North Korea.svg Koreja e Veriut 24.554.000 1 korrik 2012 0.35% UN estimate
49 Flamuri Jemeni 24.527.000 1 korrik 2012 0.35% Vlerësim zyrtar
52 Flag of Mozambique.svg Mozambiku 23.700.715 1 korrik 2012 0.34% Vlerësim zyrtar
53 Taivani Taivani[4] 23.261.747 June 30, 2012 0.33% Monthly Vlerësim zyrtar
50 Australia Australia

24.115.314

shtator 30, 2016 0.34% Official population clock
51 Flag of Syria.svg Siria 23.851.000 shtator 30, 2016 0.34% Official population clock
55 Flag of Madagascar.svg Madagaskari 20.696.070 1 korrik 2011 0.29% Vlerësim zyrtar
56 Angola Angola 20.609.294 1 korrik 2012 0.29% Vlerësim zyrtar
57 Bregu i Fildishtë Bregu i Fildishtë 20.595.000 1 korrik 2012 0.29% UN estimate
58 Sri Lanka Sri Lanka 20.277.597 20 mars 2012 0.29% 2012 census
54 flamuri Nigeri 20.715.000 1 korrik 2016 0.24% Vlerësim zyrtar
59 Flag of Cameroon.svg Kameruni 19.406.100 1 janar 2010 0.28% Vlerësim zyrtar
60 Rumania Rumania 19.042.936 20 tetor 2011 0.27% 2011 census
61 Kili Kili 17.402.630 30 qershor 2012 0.25% Vlerësim zyrtar
62 Flag of the Netherlands.svg Holanda 17.024.840 30 shtator 2016 0.24% Monthly Vlerësim zyrtar
63 Flag of Kazakhstan.svg Kazakistani 16.776.000 June 1, 2012 0.24% Monthly Vlerësim zyrtar
64 Flag of Mali.svg Mali 16.319.000 1 korrik 2012 0.23% UN estimate
65 flamuri Malavi 15.883.000 1 korrik 2012 0.23% UN estimate
66 Burkina Faso Burkina Faso 15.730.977 1 korrik 2010 0.22% Vlerësim zyrtar
67 Flag of Guatemala.svg Guatemala 14.713.763 1 korrik 2011 0.21% Vlerësim zyrtar
68 Flag of Ecuador.svg Ekuadori 14.483.499 November 28, 2010 0.21% 2010 census
69 Kamboxhia Kamboxhia 14.478.000 1 korrik 2012 0.21% UN estimate
70 Flag of Zambia.svg Zambia 13.046.508 October 16, 2010 0.19% 2010 census
71 Flag of Zimbabwe.svg Zimbabveja 13.014.000 1 korrik 2012 0.18% UN estimate
72 Senegali Senegali 12.855.153 1 korrik 2011 0.18% Vlerësim zyrtar
73 flamuri Çadi 11.831.000 1 korrik 2012 0.17% UN estimate
74 Kuba Kuba 11.247.925 31 dhjetor 2011 0.16% Vlerësim zyrtar
75 Belgjika Belgjika 10.951.266 1 janar 2011 0.16% Vlerësim zyrtar
76 Greqia Greqia 10.787.690 24 maj 2011 0.15% 2011 census
77 Ruanda Ruanda 10.718.379 1 korrik 2011 0.15% Vlerësim zyrtar
78 Tunizia Tunizia 10.673.800 1 korrik 2011 0.15% Vlerësim zyrtar
79 Portugalia Portugalia 10.561.614 21 mars 2011 0.15% 2011 census
80 Republika Çeke Republika Çeke 10.504.203 31 dhjetor 2011 0.15% Vlerësim zyrtar
81 Flag of Guinea.svg Guineja 10.481.000 1 korrik 2012 0.15% UN estimate
82 Flamuri Bolivia 10.426.154 2010 0.15% Vlerësim zyrtar
83 Flag of Haiti.svg Haiti 10.085.214 1 korrik 2010 0.14% Vlerësim zyrtar
84 Hungaria Hungaria 9.962.000 January 1, 2012 0.14% Vlerësim zyrtar
85 Flag of Somalia.svg Somalia[5] 9.797.000 1 korrik 2012 0.14% UN estimate
86 Suedia Suedia 9.507.324 31 maj 2012 0.14% Monthly Vlerësim zyrtar
87 Bjellorusia Bjellorusia 9.457.500 1 korrik 2012 0.13% Monthly Vlerësim zyrtar
88 Flamuri Republika Dominikane 9.445.281 1 dhjetor 2010 0.13% 2010 census
89 Benini Benini 9.352.000 1 korrik 2012 0.13% UN estimate
90 Azerbajxhani Azerbajxhani 9.235.100 1 janar 2012 0.13% Vlerësim zyrtar
91 Flag of Burundi.svg Burundi 8.749.000 1 korrik 2012 0.12% UN estimate
92 Austria Austria 8.452.835 1 korrik 2012 0.12% Vlerësim zyrtar
93 Flamuri  i Hondurasit Honduras 8.385.072 1 korrik 2012 0.12% Vlerësim zyrtar
94 Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratet e Bashkuara Arabe 8.264.070 1 korrik 2010 0.12% Vlerësim zyrtar
95 Sudani i Jugut Sudani i Jugut 8.260.490 22 prill 2008 0.12% 2008 census
96 flamuri Zvicra 7.952.600 31 dhjetor 2011 0.11% Vlerësim zyrtar
97 Izraeli Izraeli 7.879.500 30 prill 2012 0.11% Monthly Vlerësim zyrtar
98 Taxhikistani Taxhikistani 7.800.000 1 janar 2012 0.11% Vlerësim zyrtar
99 Bulgaria Bullgaria 7.364.570 1 shkurt 2011 0.1% 2011 census
100 Serbia Serbia[6] 7.120.666 1 tetor 2011 0.1% 2011 census
101 Hong Kongu Hong Kongu (Kina)[7] 7.103.700 31 dhjetor 2011 0.1% Vlerësim zyrtar
102 flamuri Papua Guinea e Re 7.014.000 1 korrik 2012 0.1% UN estimate
104 Flag of Libya.svg Libia 6.469.000 1 korrik 2012 0.092% UN estimate
105 flamuri Laosi 6.465.800 1 korrik 2012 0.092% Vlerësim zyrtar
106  Paraguai 6.337.127 1 korrik 2010 0.09% Vlerësim zyrtar
103 Flag of Jordan.svg Jordania 6.901.400 shtator 30, 2016 0.1% Official population clock
107 Togo Togo 6.191.155 6 nëntor 2010 0.088% 2010 census
108 flamuri El Salvador 6.183.000 30 qershor 2010 0.088% Vlerësim zyrtar
109 flamuri Sierra Leone 6.126.000 1 korrik 2012 0.087% UN estimate
110 Flag of Nicaragua.svg Nikaragua 5.815.524 1 korrik 2010 0.083% Vlerësim zyrtar
111 flamuri Danimarka 5.584.758 1 prill 2012 0.079% Monthly Vlerësim zyrtar
112 flamuri Eritrea 5.581.000 1 korrik 2012 0.079% UN estimate
113 flamuri Kirgistani 5.477.600 1 korrik 2011 0.078% Vlerësim zyrtar
114 Sllovakia Sllovakia 5.445.324 30 shtator 2011 0.077% Vlerësim zyrtar
115 Finlanda Finlanda 5.494.130 shtator 30, 2016 0.078% Official population clock
116 Singapori Singapori 5.183.700 June 30, 2011 0.074% Vlerësim zyrtar
117 Flamuri Turkmenistani 5.170.000 1 korrik 2012 0.074% UN estimate
118 Norvegjia Norvegjia 5.321.700 shtator 30, 2016 0.076% Official population clock
119 Irlanda Irlanda 4.588.252 10 prill 2011 0.065% 2011 census
120 flamuri Republika e Afrikës Qendrore 4.576.000 1 korrik 2012 0.065% UN estimate
121 Gjeorgjia Gjeorgjia[8] 4.497.600 January 1, 2012 0.064% Vlerësim zyrtar
122 Flag of New Zealand.svg Zelanda e Re 4.481.360 shtator 30, 2016 0.064% Official population clock
123 flamuri Kosta Rika 4.301.712 3 qershor 2011 0.061% 2011 census
124 Palestina Palestina[9] 4.293.309 1 korrik 2012 0.061% Vlerësim zyrtar
125 Flag of Lebanon.svg Libani 4.292.000 1 korrik 2012 0.061% UN estimate
126 Kroacia Kroacia 4.290.612 31 mars 2011 0.061% 2011 census
127 flamuri Liberia 4.245.000 1 korrik 2012 0.06% UN estimate
128 Flag of the Republic of the Congo.svg Republika e Kongos 4.140.000 1 korrik 2012 0.059% UN estimate
129 Bosnja dhe Hercegovina Bosnja dhe Hercegovina 3.839.737 June 30, 2011 0.055% Vlerësim zyrtar
130 Portoriko Portoriko (USA) 3.725.789 1 prill 2010 0.053% 2010 census
131 Flag of Kuwait.svg Kuvajti 3.582.054 31 dhjetor 2010 0.051% Vlerësim zyrtar
132 Moldavia Moldavia[10] 3.559.500 January 1, 2012 0.051% Vlerësim zyrtar
133 Panama Panama 3.405.813 May 16, 2010 0.048% 2010 census
134 flamuri Mauritania 3.378.254 1 korrik 2012 0.048% Vlerësim zyrtar
135 Armenia Armenia 3.268.500 1 korrik 2011 0.046% Vlerësim zyrtar
136 flamuri Uruguaj 3.251.526 30 shtator 2011 0.046% 2011 census
137 Lituania Lituania 3.187.700 1 maj 2012 0.045% Monthly Vlerësim zyrtar
138 Mongolia Mongolia 2.844.000 July 1, 2012 0.04% UN estimate
139 Shqipëria Shqipëria 2.895.947 1 janar 2014 0.041% Vlerësim zyrtar vjetor
140 Omani Omani 2.773.479 December 12, 2010 0.039% 2010 census
141 flamuri Xhamajka 2.705.827 December 31, 2010 0.038% Vlerësim zyrtar
142 flamuri Namibia 2.364.000 July 1, 2012 0.034% UN estimate
143 flamuri Lesoto 2.217.000 1 korrik 2012 0.032% UN estimate
144 Flag of Latvia.svg Letonia 2.070.371 March 1, 2011 0.029% 2011 census
145 Flag of Slovenia.svg Sllovenia 2.074.570 shtator 30, 2016 0.003% Official population clock
146 Republika e Maqedonisë Maqedonia 2.057.284 31 dhjetor 2010 0.029% Vlerësim zyrtar
147 flamuri Bocvana 2.038.228 22 gusht 2011 0.029% 2011 census
148 flamuri Gambia 1.825.000 1 korrik 2012 0.026% UN estimate
149 flamuri Katari 1.699.435 April 21, 2010 0.024% 2010 census
150 flamuri Guinea-Bissau 1.580.000 July 1, 2012 0.022% UN estimate
151 flamuri Gaboni 1.564.000 1 korrik 2012 0.022% UN estimate
152 Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidadi dhe Tobago 1.317.714 1 korrik 2010 0.019% Vlerësim zyrtar
153 Estonia Estonia 1.294.236 March 31, 2012 0.018% 2011 census
154 flamuri Mauritiusi 1.286.051 1 korrik 2011 0.018% Vlerësim zyrtar
155 Bahraini Bahraini 1.234.571 April 27, 2010 0.018% 2010 census
156 Suazilendi Suazilendi 1.220.000 July 1, 2012 0.017% UN estimate
157 Timori Lindor Timori Lindor 1.066.409 11 korrik 2010 0.015% 2010 census
158 flamuri Xhibuti 923.000 1 korrik 2012 0.013% UN estimate
159 flamuri Fixhi 876.000 1 korrik 2012 0.012% UN estimate
160  Réunion (France) 865.000 1 korrik 2012 0.012% UN estimate
161 Qipro Qipro[11] 838.897 October 1, 2011 0.012% 2011 census
162 Flamuri Guajana 784.894 1 korrik 2010 0.011% Vlerësim zyrtar
163 flamuri Komoros[12] 773.000 1 korrik 2012 0.011% UN estimate
164 flamuri Guinea Ekuatoriale 740.000 1 korrik 2012 0.011% UN estimate
165 flamuri Butani 720.679 1 korrik 2012 0.01% Vlerësim zyrtar
166 Mali i Zi Mali i Zi 620.029 April 1, 2011 0.0088% 2011 census
167 flamuri Makao (China)[13] 557.400 December 1, 2011 0.0079% Vlerësim zyrtar
168 Ishujt Solomon Ishujt Solomon 553.935 1 korrik 2012 0.0079% Vlerësim zyrtar
169 flamuri Saharaja Perëndimore 567.000 1 korrik 2012 0.0081% UN estimate
170 bandiera Surinami 534.000 1 korrik 2012 0.0076% UN estimate
171 Luksemburgu Luksemburgu 511.800 December 31, 2010 0.0073% Vlerësim zyrtar
172 flamuri Kepi i Gjelbër 491.875 June 16, 2010 0.007% 2010 census
173 Stampa:Country data Guadeloupe (France) 465.000 1 korrik 2012 0.0066% UN estimate
174 Flag of Brunei.svg Brunei 422.700 1 korrik 2011 0.006% Vlerësim zyrtar
175 Malta Malta 452.384 December 31, 2013 0.0064% Vlerësim zyrtar
176 Stampa:Country data Martinique (France) 408.000 1 korrik 2012 0.0058% UN estimate
177 Bahamas Bahamas 353.658 3 maj 2010 0.005% 2010 census
178 Islanda Islanda 320.060 1 prill 2012 0.0046% Vlerësim zyrtar
179 flamuri Maldivet 317.280 1 korrik 2010 0.0045% Vlerësim zyrtar
180 Belize Belize 312.971 12 maj 2010 0.0045% 2010 census
181 Barbados Barbados 274.200 1 korrik 2010 0.0039% Vlerësim zyrtar
182 flamuri Polinezia franceze (France) 277.000 1 korrik 2012 0.0039% UN estimate
183 flamuri Kaledonia e Re (France) 259.000 July 1, 2012 0.0037% UN estimate
184 Flag of Vanuatu.svg Vanuatu 252.000 1 korrik 2012 0.0036% UN estimate
185 Stampa:Country data French Guiana (France) 243.000 1 korrik 2012 0.0035% UN estimate
186 Stampa:Country data Mayotte (France) 217.000 1 korrik 2012 0.0031% UN estimate
187 Stampa:WSM 186.340 November 7, 2011 0.0026% 2011 census
188 Sao Tome dhe Principe Sao Tome dhe Principe 172.000 1 korrik 2012 0.0024% UN estimate
189 bandiera Shën Lucia 166.526 May 10, 2010 0.0024% 2010 census
190 flamuri Guam (USA) 159.358 April 1, 2010 0.0023% 2010 census
191 bandiera Kuraçao (the Netherlands) 149.679 March 26, 2011 0.0021% 2011 census
192 Flamuri Shën Vincenti dhe Grenadinet 109.000 1 korrik 2012 0.0016% UN estimate
193 Ishujt e Virgjër të Shteteve të Bashkuara Ishujt e Virgjër të Shteteve të Bashkuara (USA) 106.405 April 1, 2010 0.0015% 2010 census
194 flamuri Grenada 105.000 1 korrik 2012 0.0015% UN estimate
195 Tonga Tonga 103.036 November 30, 2011 0.0015% 2011 census
196 flamuri Federata Mikroneziane 102.624 April 4, 2010 0.0015% 2010 census
197 flamuri Aruba (the Netherlands) 101.484 September 29, 2010 0.0014% 2010 census
198 flamuri Kiribati 101.000 1 korrik 2012 0.0014% UN estimate
199 flamuri Ishulli Xhersi (UK) 97.857 March 27, 2011 0.0014% 2011 census
200 Stampa:SYC 90.945 August 26, 2010 0.0013% 2010 census
201 Antigua dhe Barbuda Antigua dhe Barbuda 86.295 May 27, 2011 0.0012% 2011 census
202 Flamuri i Ishullit të jeriut Ishulli i Njeriut (UK) 84.497 March 27, 2011 0.0012% 2011 census
203 Andora Andorra 78.115 1 korrik 2011 0.0011% Vlerësim zyrtar
204 Flamuri Dominika 71.293 May 14, 2011 0.001% 2011 census
205 Bermuda Bermuda (UK) 64.237 May 20, 2010 0.00091% 2010 census
206 flamuri Guernsey (UK) 62.431 March 31, 2010 0.00089% Vlerësim zyrtar
207 flamuri Groenlanda (Denmark) 56.749 January 1, 2012 0.00081% Vlerësim zyrtar
208 flamuri Samoa Amerikane (USA) 55.519 April 1, 2010 0.00079% 2010 census
209 flamuri Ishujt Cayman (UK) 55.456 October 10, 2010 0.00078% 2010 census
210 Flamuri i Ishujve Marshall Ishujt Marshall 54.305 1 korrik 2010 0.00077% Vlerësim zyrtar
211 bandiera Saint Kits dhe Nevis 54.000 1 korrik 2012 0.00077% UN estimate
212 Ishujt e Marianës Veriore Ishujt e Marianës Veriore (USA) 53.883 April 1, 2010 0.00077% 2010 census
213 flamuri Ishujt Faroe (Denmark) 48.285 March 1, 2012 0.00069% Monthly Vlerësim zyrtar
214 Ishujt e Turks dhe Caicos Ishujt e Turks dhe Caicos (UK) 44.493 1 korrik 2012 0.00063% Vlerësim zyrtar
215 flamuri Sint Maarten (the Netherlands) 37.429 January 1, 2010 0.00053% Vlerësim zyrtar
216 flamuri Saint Martin (France) 36.824 January 1, 2009 0.00052% Vlerësim zyrtar
217 Lihtenshtajni Lihtenshtajni 36.476 December 31, 2011 0.00052% Vlerësim zyrtar
218 flamuri Monako 35.881 1 korrik 2010 0.00051% Vlerësim zyrtar
219 San Marino San Marino 32.312 March 31, 2012 0.00046% Monthly Vlerësim zyrtar
220 flamuri Gjibraltari (UK)[14] 29.441 1 korrik 2010 0.00042% Vlerësim zyrtar
221 Falmuri i isgullit Åland Ishulli Åland (Finland) 28.355 December 31, 2011 0.0004% Vlerësim zyrtar
222  Ishujt e Virgjër Britanikë (UK) 24.000 1 korrik 2012 0.00034% Vlerësim zyrtar
223 flamuri Karaibet Holandeze (the Netherlands) 21.133 January 1, 2011 0.0003% Vlerësim zyrtar
224 Palau Palau 21.000 July 1, 2012 0.0003% UN estimate
225 flamuri Ishulli Kuk (NZ) 17.791 December 1, 2011 0.00025% 2011 census
226 Anguilla Anguilla (UK) 15.236 1 korrik 2011 0.00022% Vlerësim zyrtar
227 Stampa:Country data Wallis and Futuna (France) 13.000 1 korrik 2012 0.00018% UN estimate
228 Flag of Nauru.svg Naurua 10.000 July 1, 2012 0.00014% UN estimate
229 flamuri Tuvalu 10.000 1 korrik 2012 0.00014% UN estimate
230 Stampa:Country data Saint Barthélemy (France) 8.902 January 1, 2009 0.00013% Vlerësim zyrtar
231 Stampa:Country data Saint Pierre and Miquelon (France) 6.000 1 korrik 2012 0.00006% UN estimate
232 flamuri Montserrati (UK) 4.922 May 12, 2011 0.00005% 2011 census
233 Stampa:SHN (UK) 4.000 July 1, 2012 0.00004% UN estimate
234 flamuri Ishujt Falkland (UK)[15] 3.000 July 1, 2012 0.00003% UN estimate
235 Stampa:SJM (Norway) 2.495 March 1, 2010 0.00002% Vlerësim zyrtar
236 flamuri Ishulli Norfolk (Australia) 2.302 August 9, 2011 0.00002% 2011 census
237 flamuri Ishulli i Krishtlindjeve (Australia) 1.462 June 30, 2010 0.00001% Vlerësim zyrtar
238 flamuri Tokelau (NZ) 1.411 October 18, 2011 0.00001% 2011 census
239 Niue Niue (NZ) 1.000 1 korrik 2012 0.00001% UN estimate
240 Flag of the Vatican City.svg Vatikani 800 1 mars 2011 0.00001% Vlerësim zyrtar
241 flamuri Ishujt Kokos e Keeling (Australia) 605 June 30, 2010 0.000001% Vlerësim zyrtar
242 flamuri Ishujt Pitcairn (UK) 66 1 korrik 2008 0.000000001% 2008 census

Referencat[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ Shifrat i referohen Kinës, duke mos përfshirë Rajonet Administrative të Veçanta të saj, Hong Kongun Macaun. Hong Kongu iu kthye Kinës më 1 korrik 1997 dhe Macau më 20 Dhjetor 1999.
  2. ^ bdnews24: Population stands at 152.5mln
  3. ^ Estimate not only refers to metropolitan France, but also includes its separatedly listed overseas departments (Départements d'outre-mer, DOM) of French Guiana, Guadeloupe, Martinique, Mayotte (from March 31, 2011) and Réunion. Excludes its overseas collectivities (Collectivités d'outre-mer, COM) of French Polynesia, Saint Barthélemy, Saint Martin, Saint Pierre and Miquelon and Wallis and Futuna. The population of metropolitan France alone stood at 63,490,000 on 1 February 2012, according to a monthly [www.insee.fr/fr/bases-de-donnees/bsweb/serie.asp?idbank=000436387 Vlerësim zyrtar].
  4. ^ Partially recognized state, claimed by the People's Republic of China as one of its provinces. Taiwan also includes the minor islands of Kinmen, Matsu, Pescadores, etc.
  5. ^ Includes Puntland (with a population of about 3,900,000 inhabitants) and Somaliland (some 3,500,000 inhabitants).
  6. ^ Excludes the Republic of Kosovo (1,825,632; CIA 2011).
  7. ^ Rajon Administrativ i Veçantë (RAV) i Republikës Popullore të Kinës nga 1 Korriku 1997.
  8. ^ Excludes (2012) the Republic of Abkhazia (242,862, census 2011) and South Ossetia (70,000, 2006).
  9. ^ Occupied by Israel after the Six-Day War of 5–10 June 1967. It comprises the Gaza Strip and the West Bank.
  10. ^ Excludes (statistica.md.2010.pdf) Transnistria (555,347, census 2005).
  11. ^ Excludes Northern Cyprus (294,906, 04 Dec 2011 Census under the auspieces of the UN observers, North Cyprus State Planning Organization).
  12. ^ Excludes the island of Mayotte.
  13. ^ Special Administrative Region (SAR) of the People's Republic of China from December 20, 1999.
  14. ^ Territory claimed by Spain.
  15. ^ Islands claimed by Argentina.

Lidhje te jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]

shih edhe[redakto | redakto tekstin burimor]