Lista e shteteve sipas numrit të përdoruesve të internetit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Përdoruesit e internetit në të gjithë botën
  2005 2010 2014a
Popullsia e botës[1] 6.5 billion 6.9 billion 7.2 billion
Nuk përdorin Internet 84% 70% 60%
Përdorin Internet 16% 30% 40%
Përdorues në vende në zhvillim 8% 21% 32%
Përdorues në vende të zhvilluara 51% 67% 78%
a Estimate.
Burimi: International Telecommunications Union.[2]

Kjo është një listë e rënditjes të vendeve sipas numrit të përdoruesve të internetit nga viti 2013. Përdorues të internetit janë personat që përdorin internetin në 12 muajtë e fundit nga secila pajisje, duke përfshirë telefonët celular Përqindja është përqindja e popullatës të një shteti që janë përdorues të internetit. Përllogaritjet e bëra janë nxjerrë nga sondazhet shtëpiake ose nga të dhënat e abonuaesëve të Inernetit [3].

Përdoruesit e internetit sipas rajonit
  2005 2010 2014a
Afrika       2%             10%             19%      
Amerikat 36% 49% 65%
Shtetet Arabe 8% 26% 41%
Azia dhe Paqësori 9% 23% 32%
Bashkësia e
Shteteve të Pavarura
 
10%
 
34%
 
56%
Europa 46% 67% 75%
a Estimate.
Burimi: International Telecommunications Union.[2]

Lista[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shteti ose vendi Përdorues
të internetit[4]
Rënditja Përqindja[5] Rënditja
Kina Kina 618,110,314 1 45.80% 100
India India 352,340,854[6][7] 2 24.10% 136
Flag of the United States.svg SHBA 266,441,302 3 84.20% 22
Japonia Japonia 109,755,777 4 86.25% 18
Flag of Brazil.svg Brazili 103,720,965 5 51.60% 87
Rusia Rusia 87,495,296 6 61.4% 67
Gjermania Gjermania 68,131,244 7 83.96% 23
Flag of Nigeria.svg Nigeria 65,675,984 8 38.0% 116
Britania e Madhe Britania e Madhe 56,954,584 9 89.84% 14
Franca Franca 54,027,428 10 81.92% 27
Flag of Mexico.svg Meksika 51,638,402 11 43.46% 106
Flag of Egypt.svg Egjipti 42,271,899 12 49.56% 92
Flag of South Korea.svg Korea Jugore 41,499,326 13 84.77% 21
Vietnami Vietnami 40,597,779 14 43.90% 104
Flag of Indonesia.svg Indonezia 39,733,532 15 15.82% 154
Filipinet Filipinet 39,116,638 16 37.00% 121
Turqia Turqia 37,321,199 17 46.25% 97
Italia Italia 35,942,120 18 58.46% 75
Spanja Spanja 33,903,997 19 71.57% 46
Flag of Canada.svg Kanadaja 29,659,525 20 85.8% 19
Argjentina Argjentina 25,523,978 21 59.90% 71
Irani Irani 25,074,125 22 31.4% 130
Polonia Polonia 24,123,917 23 62.85% 65
flamuri Afrika jugore 23,765,937 24 48.90% 93
Flag of Colombia.svg Kolumbia 23,650,570 25 51.70% 86
Flag of Pakistan.svg Pakistani 21,063,037 26 10.90% 168
Malajzia Malajzia 19,842,134 27 66.97% 52
Flag of Thailand.svg Tailanda 19,533,675 28 28.94% 132
Taivani Taivani 18,639,773 29 80.00% 29
Ukraina Ukraina 18,631,600 30 41.80% 109
Australia Australia 18,477,876 31 83.00% 24
Flag of Morocco.svg Maroku 18,283,513 32 56.00% 79
Kenia Kenia 17,174,686 33 39.00% 113
Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudite 16,298,448 34 60.50% 69
Holanda Holanda 15,789,408 35 93.96% 7
Flag of Venezuela.svg Venezuela 15,624,038 36 54.90% 80
Peru Peru 11,700,927 37 39.2% 112
Flag of Chile.svg Kili 11,449,268 38 66.5% 54
Uzbekistani Uzbekistani 10,948,745 39 38.20% 115
Rumania Rumania 10,843,923 40 49.76% 91
Nepali Nepali 10,690,000 41 40.30% 62 [8]
Bangladeshi Bangladeshi 10,637,566 42 6.50% 177
Flag of Kazakhstan.svg Kazakistani 9,577,924 43 54.00% 83
Suedia Suedia 9,144,140 44 94.78% 4
Belgjika Belgjika 8,582,076 45 82.17% 26
flamuri Sudani 7,910,476 46 22.70% 140
Republika Çeke Republika Çeke 7,862,937 46 74.11% 39
Hungaria Hungaria 7,220,419 47 72.64% 44
flamuri Zvicra 6,932,555 48 86.70% 17
Portugalia Portugalia 6,705,872 49 62.10% 66
Austria Austria 6,628,192 50 80.62% 28
Greqia Greqia 6,449,377 51 59.87% 72
Algjeria Algjeria 6,284,489 52 15.2% 149
Flag of Ecuador.svg Ekuadori 6,230,378 53 40.35% 110
Flag of Syria.svg Siria 5,883,822 54 26.20% 134
Flag of Uganda.svg Uganda 5,630,927 55 16.20% 152
Azerbajxhani Azerbajxhani 5,629,423 56 58.70% 74
Izraeli Izraeli 5,456,586 57 70.80% 47
Danimarka Danimarka 5,258,054 58 94.63% 5
Hong Kongu Hong Kongu 5,255,078 59 74.20% 38
Bjellorusia Bjellorusia 5,214,344 60 54.17% 82
Flamuri Jemeni 5,067,692 61 20.0% 143
Norvegjia Norvegjia 4,834,019 62 95.05% 3
Finlanda Finlanda 4,819,253 63 91.51% 10
Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratet e Bashkuara Arabe 4,817,095 64 88.00% 15
Sri Lanka Sri Lanka 4,746,967 65 21.90% 141
Tunizia Tunizia 4,746,112 66 43.80% 105
Flamuri Republika Dominikane 4,690,810 67 45.90% 99
Sllovakia Sllovakia 4,274,461 68 77.88% 34
Flamuri Bolivia 4,132,116 69 39.50% 111
Singapori Singapori 3,986,020 71 73.00% 42
flamuri Irlanda 3,737,096 72 78.25% 33
Serbia Serbia 3,730,149 73 51.50% 88
Bullgaria Bullgaria 3,704,564 74 53.06% 84
Flag of New Zealand.svg Zelanda e Re 3,613,441 75 82.78% 25
Angola Angola 3,545,966 76 19.10% 145
Flag of Ghana.svg Gana 3,099,552 77 12.30% 164
Kroacia Kroacia 2,987,663 78 66.75% 53
Iraku Iraku 2,930,980 79 9.20% 172
Flag of Lebanon.svg Libani 2,912,766 80 70.50% 48
Flag of Jordan.svg Jordania 2,865,080 81 44.20% 102
Kuba Kuba 2,843,893 82 25.71% 135
Flag of Guatemala.svg Guatemala 2,831,574 83 19.70% 144
Senegali Senegali 2,779,786 84 20.90% 142
Portoriko Portoriko 2,694,134 85 73.90% 41
Bosnja dhe Hercegovina Bosnja dhe Hercegovina 2,631,616 86 67.90% 51
Flamuri Paraguai 2,443,980 87 36.90% 123
Flag of Zimbabwe.svg Zimbabveja 2,438,838 88 18.50% 146
Lituania Lituania 2,406,707 89 68.45% 50
Flag of Zambia.svg Zambia 2,190,224 90 15.40% 156
flamuri Kosta Rika 2,158,255 91 45.96% 98
Gjeorgjia Gjeorgjia 2,130,070 92 43.10% 107
Tanzania Tanzania 2,123,525 93 4.40% 190
Omani Omani 2,095,922 94 66.45% 55
Flag of Palestine.svg Palestina[9] 2,069,099 95 46.60% 95
Flag of Kuwait.svg Kuvajti 2,033,885 96 75.46% 35
Flag of Uruguay.svg Uruguai 1,931,511 97 58.10% 76
Afganistani Afganistani 1,835,377 98 5.90% 183
Shqipëria Shqipëria 1,809,854 99 60.10% 70
Etiopia Etiopia 1,783,663 100 1.90% 199
Moldavia Moldavia 1,766,523 101 48.80% 94
flamuri Katari 1,742,205 102 85.30% 20
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Republika Demokratike e Kongos 1,661,161 103 2.20% 197
Flag of Latvia.svg Letonia 1,638,939 104 75.23% 36
Panama Panama 1,526,986 105 42.90% 108
Flamuri i Hondurasit Honduras 1,503,827 106 17.80% 147
Flag of Slovenia.svg Sllovenia 1,448,199 107 72.68% 43
Flag of Cameroon.svg Kameruni 1,442,210 108 6.40% 180
Armenia Armenia 1,418,756 109 46.30% 96
flamuri El Salvador 1,411,652 110 23.11% 138
Flag of Mozambique.svg Mozambiku 1,301,220 111 5.40% 184
flamuri Kirgistani 1,298,242 112 23.40% 137
Maqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut 1,277,349 113 61.20% 68
Taxhikistani Taxhikistani 1,265,607 114 16.00% 153
Bahraini Bahraini 1,153,199 115 90.00% 12
flamuri Xhamajka 1,099,872 116 37.80% 117
Flag of Haiti.svg Haiti 1,048,757 117 10.60% 169
Ruanda Ruanda 1,045,095 118 8.70% 174
Estonia Estonia 1,013,154 119 80.00% 29
Flag of Libya.svg Libia 990,387 120 16.50% 149
Kamboxhia Kamboxhia 912,332 121 6.00% 182
flamuri Malavi 905,988 122 5.40% 184
Flag of Nicaragua.svg Nikaragua 897,222 123 15.50% 155
flamuri Laosi 836,896 124 12.50% 163
Burkina Faso Burkina Faso 783,770 125 4.40% 190
Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidadi dhe Tobago 781,694 126 63.80% 63
Qipro Qipro 756,267 127 65.45% 59
Birmania Birmania 662,008 128 1.20% 205
Bregu i Fildishtë Bregu i Fildishtë 582,422 129 2.60% 194
flamuri Mauritiusi 515,673 130 39.00% 113
Mongolia Mongolia 521,520 131 16.4% 148
flamuri Madagaskari 497,180 132 2.20% 197
Flamuri Turkmenistani 490,852 133 9.60% 170
Benini Benini 483,987 134 4.90% 187
Luksemburgu Luksemburgu 482,820 135 93.78% 9
flamuri Papua Guinea e Re 418,074 136 6.50% 177
flamuri Makao 383,616 137 65.80% 57
Mali i Zi Mali i Zi 371,173 138 56.80% 77
Flag of Mali.svg Mali 336,059 139 2.2% 195
Suazilendi Suazilendi 346,630 140 24.70% 136
flamuri Fixhi 332,697 141 37.10% 120
flamuri Togo 321,941 142 4.50% 189
flamuri Bocvana 319,174 143 15.00% 159
Islanda Islanda 304,394 144 96.55% 1
flamuri Namibia 303,416 145 13.90% 161
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Republika Demokratike e Kongos 301,891 146 6.60% 176
flamuri Nigeri 287,289 147 1.70% 200
Malta Malta 283,427 148 68.91% 49
Flag of Brunei.svg Brunei 268,137 149 64.50% 62
flamuri Gambia 263,627 150 14.00% 160
flamuri Çadi 257,449 151 2.30% 195
Flamuri Guajana 243,146 152 33.00% 127
Bahamas Bahamet 229,702 153 72.00% 45
flamuri Butani 216,864 154 29.90% 131
Barbados Barbados 216,544 155 75.00% 37
flamuri Mauritania 213,132 156 6.20% 181
bandiera Surinami 212,000 157 37.40% 119
flamuri Kepi i Gjelbër 199,142 158 37.50% 118
flamuri Liberia 183,526 159 4.60% 188
flamuri Republika e Afrikës Qendrore 180,828 160 3.50% 192
Flag of Guinea.svg Guineja 178,816 161 1.60% 202
flamuri Kaledonia e Re 174,255 162 66.00% 56
flamuri Maldivet 173,749 163 44.10% 103
flamuri Polinezia franceze 157,502 164 56.80% 77
Flag of Somalia.svg Somalia 153,774 165 1.50% 203
flamuri Gaboni 150,906 166 9.20% 172
Flag of Burundi.svg Burundi 130,789 167 1.30% 204
flamuri Guinea Ekuatoriale 115,456 168 16.40% 151
Belize Belize 105,972 169 31.70% 129
flamuri Guam 104,887 170 65.40% 60
flamuri Lesoto 96,809 171 5.00% 186
flamuri Sierra Leone 95,416 172 1.70% 200
flamuri Aruba 86,122 173 78.90% 32
Andora Andorra 80,175 174 94.00% 6
flamuri Xhibuti 75,259 175 9.50% 171
Bermuda Bermuda 66,202 176 95.30% 2
bandiera Shën Lucia 57,299 177 35.20% 124
Antigua dhe Barbuda Antigua dhe Barbuda 57,159 178 63.40% 64
flamuri Eritrea 56,103 179 0.90% 207
Flamuri Shën Vincenti dhe Grenadinet 53,674 180 52.00% 85
flamuri Guinea-Bissau 51,487 181 3.10% 193
flamuri Komoros 48,899 182 6.50% 177
Ishujt Solomon Ishujt Solomon 47,780 183 8.00% 175
Sejshellet Sejshellet 45,786 184 50.40% 90
flamuri Ishujt Faroe 44,738 185 90.00% 12
Flamuri Dominika 43,239 186 59.00% 73
Sao Tome dhe Principe Sao Tome dhe Principe 42,968 187 23.00% 139
bandiera Saint Kits dhe Nevis 40,907 188 80.00% 29
 Ishujt Cayman 39,819 189 74.10% 40
flamuri Ishulli Xhersi[10] 38,958 - 41.03% -
flamuri Grenada 38,357 190 35.00% 125
flamuri Groenlanda 37,976 191 65.80% 57
Tonga Tonga 37,213 192 35.00% 125
Lihtenshtajni Lihtenshtajni 34,714 193 93.80% 8
Ishujt e Virgjër të Shteteve të Bashkuara Ishujt e Virgjër të Shteteve të Bashkuara 34,040 194 32.50% 128
Samoa Samoa 29,908 195 15.30% 157
Vanuatu Vanuatu 29,557 196 11.30% 167
flamuri Federata Mikroneziane 29,497 197 27.80% 133
Monaku Monako 27,664 198 90.70% 11
flamuri Gjibraltari[10] 18,878 - 65.02% -
San Marino San Marino 16,484 199 50.80% 89
 Ishujt e Virgjër Britanikë 14,456 200 45.30% 101
Timori Lindor Timori Lindor 12,896 201 1.10% 206
flamuri Kiribati 11,874 202 11.50% 166
Anguilla Anguilla 10,209 203 64.80% 61
Flamuri i Ishujve Marshall Ishujt Marshall 8,160 204 11.70% 165
flamuri Tuvalu 3,958 205 37.00% 121
Ishulli Shën Elena[10] 2,906 - 37.6% -
flamuri Ishujt Falkland[11] 2,842 - 96.9% -
flamuri Montserrati 2,833 206 54.60% 81
 Wallis dhe Futuna[10] 1,383 - 8.95% -
Niue Niue[12] 1,034 207 86.90% 16
Ascension Island[13] 361 - 41.0% -

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ "Total Midyear Population for the World: 1950-2050", International Programs Center for Demographic and Economic Studies, U.S. Census Bureau. Retrieved 24 May 2014.
 2. ^ a b ICT Facts and Figures 2005, 2010, 2014, Telecommunication Development Bureau, International Telecommunication Union (ITU). Marrë më 24 maj 2015. Gabim referencash: Invalid <ref> tag; name "ITCFactsAndFigures-2014" defined multiple times with different content
 3. ^ Definitions of World Telecommunication/ICT Indicators, March 2010, International Telecommunication Union (Geneva), March 2010. Marrë më 30 shtator 2011.
 4. ^ Calculated using percentagerate per 2013 International Telecommunication Union (ITU) estimates and population data from "Countries and Areas Ranked by Population: 2013" Arkivuar 30 qershor 2011 tek Wayback Machine, Population data, International Programs, U.S. Census Bureau. Retrieved 7 June 2015.
 5. ^ "Percentage of Individuals using the Internet 2000-2013", International Telecommunications Union (Geneva). Marrë më 7 qershor 2015.
 6. ^ http://www.deccanherald.com/content/498684/india-internet-userbase-crosses-350.html
 7. ^ http://gadgets.ndtv.com/internet/news/indias-internet-user-base-at-350-million-to-reach-503-million-by-2017-report-717668
 8. ^ "Kopje e arkivuar". Arkivuar nga origjinali origjinali më 11 gusht 2015. Marrë më 13 shtator 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 9. ^ Population data combines the 2013 figures for the Gaza Strip and the West Bank.
 10. ^ a b c d "Percentage of Individuals using the Internet 2000-2012", International Telecommunications Union (Geneva), June 2013, retrieved 22 June 2013
 11. ^ "Falkland Islands Census 2012: Headline Results" Arkivuar 20 maj 2013 tek Wayback Machine, Falkland Islands Government Policy Unit, 12 September 2012, retrieved 26 June 2013
 12. ^ Population data is the estimate for 2013 from the Population, People and Society section of the Niue entry in the CIA World Factbook, U.S. Central Intelligence Agency, retrieved 26 June 2013.
 13. ^ Population data is for 2010 and is taken from the Wikipedia article on Ascension Island, retrieved 26 June 2013.

Lidhje tëjashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]