Lista e vendeve sipas PBB për banorë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Stetet sipas PBB (nominal) për banor në vitin 2014.[1]
██ > $129,696 ██ $64,848 – 129,696 ██ $32,424 – 64,848 ██ $16,212 – 32,424 ██ $8,106 – 16,212 ██ $4,053 – 8,106 ██ $2,027 – 4,053 ██ $1,013 – 2,027 ██ $507 – 1,013 ██ < $507 ██ ska të dhëna


Ky artikull përmban listat e shteteve të rënditura sipas Prodhimit Bruto të Brendshëm për banor, me vlera nominale

Lista[redakto | redakto tekstin burimor]

Fondi Monetar Ndërkombëtar (2014)[2] Banka Botërore (2014)[3] Kombet e Bashkuara (2013)[4]
Rënditja Shteti US$
1 Luksemburgu Luksemburgu 111,716
2 Norvegjia Norvegjia 97,013
3 flamuri Katari 93,965
4 flamuri Zvicra 87,475
5 Australia Australia 61,219
6 Danimarka Danimarka 60,564
7 Suedia Suedia 58,491
8 San Marino San Marino 56,820
9 Singapori Singapori 56,319
10 Flag of the United States.svg SHBA 54,597
11 flamuri Irlanda 53,462
12 Holanda Holanda 51,373
13 Austria Austria 51,307
14 Islanda Islanda 51,262
15 Flag of Canada.svg Kanadaja 50,398
16 Finlanda Finlanda 49,497
17 Belgjika Belgjika 47,722
18 Gjermania Gjermania 47,590
19 Britania e Madhe Britania e Madhe 45,653
20 Franca Franca 44,538
21 Flag of New Zealand.svg Zelanda e Re 43,837
22 Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratet e Bashkuara Arabe 43,180
23 Flag of Kuwait.svg Kuvajti 43,103
Hong Kongu Hong Kongu 39,871
24 Izraeli Izraeli 36,991
25 Flag of Brunei.svg Brunei 36,607
26 Japonia Japonia 36,332
 Bashkimi Evropian 36,268
27 Italia Italia 35,823
28 Spanja Spanja 30,278
29 Bahraini Bahraini 28,272
30 Flag of South Korea.svg Korea Jugore 28,101
31 Qipro Qipro 26,115
32 Malta Malta 24,876
33 Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudite 24,454
34 Bahamas Bahamet 24,034
35 Flag of Slovenia.svg Sllovenia 24,019
36 Taivani Taivani 22,598
37 Portugalia Portugalia 22,130
38 Greqia Greqia 21,653
39 Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidadi dhe Tobago 21,311
40 Estonia Estonia 19,671
41 Republika Çeke Republika Çeke 19,563
42 Omani Omani 19,002
43 Sllovakia Sllovakia 18,454
44 flamuri Guinea Ekuatoriale 18,389
45 Lituania Lituania 16,386
46 Flag of Uruguay.svg Uruguai 16,199
47 Flag of Latvia.svg Letonia 15,783
48 Barbados Barbados 15,579
49 Palau Palau 15,210
50 Sejshellet Sejshellet 15,115
51 Flag of Chile.svg Kili 14,477
52 Polonia Polonia 14,379
53 bandiera Saint Kits dhe Nevis 14,102
54 Antigua dhe Barbuda Antigua dhe Barbuda 14,061
55 Hungaria Hungaria 13,881
56 Kroacia Kroacia 13,494
57 Rusia Rusia 12,926
58 Argjentina Argjentina 12,873
59 Flag of Kazakhstan.svg Kazakistani 12,184
60 Flag of Brazil.svg Brazili 11,604
61 Panama Panama 11,147
62 Flag of Lebanon.svg Libani 11,068
 Botë[5] 10,876
63 flamuri Gaboni 10,836
64 Malajzia Malajzia 10,804
65 Flag of Mexico.svg Meksika 10,715
66 flamuri Mauritiusi 10,517
67 Turqia Turqia 10,482
68 flamuri Kosta Rika 10,083
69 Rumania Rumania 10,035
70 bandiera Surinami 9,584
71 flamuri Maldivet 8,342
72 Flamuri Turkmenistani 8,271
73 flamuri Grenada 8,125
74 Flag of Colombia.svg Kolumbia 8,076
75 Bjellorusia Bjellorusia 8,042
76 bandiera Shën Lucia 7,978
77 Azerbajxhani Azerbajxhani 7,902
78 Bullgaria Bullgaria 7,753
79 Kina Kina 7,589
80 flamuri Bocvana 7,505
81 Flamuri Dominika 7,436
82 Mali i Zi Mali i Zi 7,149
83 Flag of Venezuela.svg Venezuela 6,757
84 Flamuri Shën Vincenti dhe Grenadinet 6,694
85 Flag of Libya.svg Libia 6,623
86 flamuri Afrika jugore 6,483
87 Peru Peru 6,458
88 Flag of Ecuador.svg Ekuadori 6,286
89 Iraku Iraku 6,165
90 Serbia Serbia 6,123
91 flamuri Namibia 6,095
92 Flamuri Republika Dominikane 6,044
93 Algjeria Algjeria 5,532
94 Republika e Maqedonisë Maqedonia 5,481
95 Flag of Thailand.svg Tailanda 5,445
96 Flag of Jordan.svg Jordania 5,358
97 Angola Angola 5,273
98 Irani Irani 5,183
99 flamuri Xhamajka 4,926
100 Shqipëria Shqipëria 4,781
101 flamuri Fixhi 4,757
102 Belize Belize 4,745
103 Bosnja dhe Hercegovina Bosnja dhe Hercegovina 4,644
104 Tonga Tonga 4,429
105 Tunizia Tunizia 4,415
106 Samoa Samoa 4,308
107 Flamuri Paraguai 4,305
108 Mongolia Mongolia 4,096
109 flamuri El Salvador 3,988
110 Kosova Kosova 3,898
111 Flag of Guatemala.svg Guatemala 3,807
112 Flamuri Guajana 3,748
113 Gjeorgjia Gjeorgjia 3,699
114 flamuri Kepi i Gjelbër 3,663
115 Timori Lindor Timori Lindor 3,638
116 Sri Lanka Sri Lanka 3,558
117 Flamuri i Ishujve Marshall Ishujt Marshall 3,539
118 Flag of Indonesia.svg Indonezia 3,534
119 flamuri Tuvalu 3,484
120 Suazilendi Suazilendi 3,325
121 Flag of Egypt.svg Egjipti 3,304
122 Flag of Nigeria.svg Nigeria 3,298
123 Flag of Morocco.svg Maroku 3,291
124 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Republika Demokratike e Kongos 3,159
125 Armenia Armenia 3,121
126 Vanuatu Vanuatu 3,092
127 Flamuri Bolivia 3,061
128 Ukraina Ukraina 3,055
129 Filipinet Filipinet 2,865
130 flamuri Butani 2,730
131 Flamuri  i Hondurasit Honduras 2,361
132 Moldavia Moldavia 2,233
133 flamuri Papua Guinea e Re 2,133
134 Vietnami Vietnami 2,053
135 Uzbekistani Uzbekistani 2,046
136 Ishujt Solomon Ishujt Solomon 2,009
137 flamuri Sudani 1,980
138 Flag of Nicaragua.svg Nikaragua 1,881
139 Flag of Zambia.svg Zambia 1,781
140 flamuri Laosi 1,693
141 flamuri Xhibuti 1,692
142 flamuri Kiribati 1,647
143 India India 1,627
144 Flamuri Jemeni 1,574
145 Bregu i Fildishtë Bregu i Fildishtë 1,495
146 Flag of Ghana.svg Gana 1,474
147 Kenia Kenia 1,416
148 Flag of Cameroon.svg Kameruni 1,405
149 flamuri Mauritania 1,403
150 Flag of Pakistan.svg Pakistani 1,343
151 flamuri Kirgistani 1,299
152 flamuri Çadi 1,236
153 Birmania Birmania 1,221
154 Bangladeshi Bangladeshi 1,172
155 flamuri Lesoto 1,130
156 Sudani i Jugut Sudani i Jugut 1,127
157 Taxhikistani Taxhikistani 1,113
158 Kamboxhia Kamboxhia 1,081
159 Senegali Senegali 1,072
160 Flag of Zimbabwe.svg Zimbabveja 1,031
161 Tanzania Tanzania 1,006
162 flamuri Komoros 923
163 Flag of Haiti.svg Haiti 833
164 Benini Benini 822
165 flamuri Sierra Leone 808
166 Flag of Mali.svg Mali 754
167 Flag of Uganda.svg Uganda 726
168 Ruanda Ruanda 722
169 Burkina Faso Burkina Faso 717
170 Nepali Nepali 699
171 flamuri Togo 658
172 Afganistani Afganistani 649
173 Flag of Mozambique.svg Mozambiku 630
174 flamuri Eritrea 590
175 flamuri Guinea-Bissau 589
176 Flag of North Korea.svg Koreja e Veriut 583
177 Etiopia Etiopia 575
178 Flag of Guinea.svg Guineja 573
179 flamuri Liberia 484
180 flamuri Nigeri 469
181 flamuri Madagaskari 449
182 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Republika Demokratike e Kongos 437
183 flamuri Gambia 428
184 flamuri Republika e Afrikës Qendrore 380
185 Flag of Burundi.svg Burundi 336
186 flamuri Malavi 242
Rënditja Shteti US$
1 Luksemburgu Luksemburgu 110,665
2 Norvegjia Norvegjia 97,363
flamuri Makao 96,444
3 flamuri Katari 93,397
4 flamuri Zvicra 84,733
5 Australia Australia 61,887
6 Danimarka Danimarka 60,634
7 Suedia Suedia 58,887
8 Singapori Singapori 56,286
9 Flag of the United States.svg SHBA 54,629
10 flamuri Irlanda 53,313
11 Flag of Kuwait.svg Kuvajti 52,197
12 Islanda Islanda 52,111
13 Holanda Holanda 51,590
14 Austria Austria 51,127
15 Flag of Canada.svg Kanadaja 50,271
16 Finlanda Finlanda 49,541
17 Gjermania Gjermania 47,627
18 Belgjika Belgjika 47,516
19 Britania e Madhe Britania e Madhe 45,603
20 Franca Franca 42,736
21 Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratet e Bashkuara Arabe 42,522
22 Flag of New Zealand.svg Zelanda e Re 42,409
23 Flag of Brunei.svg Brunei 40,776
24 Hong Kongu Hong Kongu 40,169
25 Izraeli Izraeli 37,031
26 Japonia Japonia 36,194
27 Italia Italia 34,960
28 Spanja Spanja 30,262
29 Portoriko Portoriko 28,681
30 Flag of South Korea.svg Korea Jugore 27,970
31 Qipro Qipro 27,194
32 Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudite 25,409
33 Bahraini Bahraini 25,198
34 Flag of Slovenia.svg Sllovenia 23,962
35 Malta Malta 22,775
36 Bahamas Bahamet 22,245
37 Portugalia Portugalia 22,080
38 Greqia Greqia 21,682
39 Omani Omani 20,832
40 Estonia Estonia 19,719
41 Republika Çeke Republika Çeke 19,553
42 Sllovakia Sllovakia 18,416
43 flamuri Guinea Ekuatoriale 18,389
44 Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidadi dhe Tobago 18,218
45 Flag of Uruguay.svg Uruguai 16,810
46 Flag of Venezuela.svg Venezuela 16,529
47 Lituania Lituania 16,444
48 Flag of Latvia.svg Letonia 16,037
49 Sejshellet Sejshellet 15,359
50 bandiera Saint Kits dhe Nevis 15,209
51 Flag of Chile.svg Kili 14,520
52 Polonia Polonia 14,422
53 Antigua dhe Barbuda Antigua dhe Barbuda 13,961
54 Hungaria Hungaria 13,902
55 Kroacia Kroacia 13,507
56 Argjentina Argjentina 12,922
57 Rusia Rusia 12,735
58 Flag of Kazakhstan.svg Kazakistani 12,276
59 Palau Palau 11,879
60 Flag of Brazil.svg Brazili 11,612
61 Panama Panama 11,770
62 Malajzia Malajzia 10,829
63 Turqia Turqia 10,542
64 Flag of Mexico.svg Meksika 10,361
65 Flag of Lebanon.svg Libani 10,139
66 flamuri Gaboni 10,067
67 flamuri Kosta Rika 10,035
68 flamuri Mauritiusi 10,005
69 Rumania Rumania 9,996
70 bandiera Surinami 9,826
71 Flamuri Turkmenistani 9,031
72 flamuri Maldivet 8,624
73 flamuri Grenada 8,299
74 Bjellorusia Bjellorusia 8,040
75 Azerbajxhani Azerbajxhani 7,884
76 flamuri Bocvana 7,757
77 Flag of Colombia.svg Kolumbia 7,720
78 Bullgaria Bullgaria 7,712
79 Kina Kina 7,594
80 Flamuri Dominika 7,433
81 Mali i Zi Mali i Zi 7,370
82 bandiera Shën Lucia 7,347
83 Kuba Kuba 6,848
84 Flamuri Shën Vincenti dhe Grenadinet 6,662
85 Peru Peru 6,594
86 Flag of Libya.svg Libia 6,575
87 flamuri Afrika jugore 6,477
88 Iraku Iraku 6,432
89 Flag of Ecuador.svg Ekuadori 6,290
90 Serbia Serbia 6,152
91 Flamuri Republika Dominikane 6,075
92 Angola Angola 5,935
93 flamuri Namibia 5,719
94 Flag of Thailand.svg Tailanda 5,560
95 Flag of Jordan.svg Jordania 5,422
96 Republika e Maqedonisë Maqedonia 5,370
97 Algjeria Algjeria 5,361
98 flamuri Xhamajka 5,290
99 Irani Irani 5,292
100 Belize Belize 4,894
101 Bosnja dhe Hercegovina Bosnja dhe Hercegovina 4,796
102 Shqipëria Shqipëria 4,619
103 flamuri Fixhi 4,543
104 Flamuri Paraguai 4,479
105 Tunizia Tunizia 4,317
106 Samoa Samoa 4,173
107 Mongolia Mongolia 4,170
108 Tonga Tonga 4,106
109 Flamuri Guajana 4,017
110 flamuri Tuvalu 3,880
Kosova Kosova 3,877
111 flamuri El Salvador 3,826
112 flamuri Kepi i Gjelbër 3,715
113 Flag of Guatemala.svg Guatemala 3,703
114 Gjeorgjia Gjeorgjia 3,670
115 Armenia Armenia 3,646
116 Flamuri i Ishujve Marshall Ishujt Marshall 3,627
117 Sri Lanka Sri Lanka 3,631
118 Flag of Indonesia.svg Indonezia 3,514
119 Flag of Egypt.svg Egjipti 3,436
120 Flag of Nigeria.svg Nigeria 3,184
121 Vanuatu Vanuatu 3,172
122 Flamuri Bolivia 3,150
123 Flag of Morocco.svg Maroku 3,140
124 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Republika Demokratike e Kongos 3,100
125 Ukraina Ukraina 3,082
126 flamuri Federata Mikroneziane 3,054
127 Filipinet Filipinet 2,843
128 flamuri Butani 2,379
129 Flamuri  i Hondurasit Honduras 2,346
130 Moldavia Moldavia 2,233
131 flamuri Papua Guinea e Re 2,105
132 Vietnami Vietnami 2,052
133 Uzbekistani Uzbekistani 2,037
134 Ishujt Solomon Ishujt Solomon 2,021
135 Flag of Nicaragua.svg Nikaragua 1,913
136 flamuri Sudani 1,904
137 Flag of Zambia.svg Zambia 1,801
138 flamuri Xhibuti 1,784
139 flamuri Laosi 1,707
140 Sao Tome dhe Principe Sao Tome dhe Principe 1,692
141 Bregu i Fildishtë Bregu i Fildishtë 1,646
142 India India 1,630
143 flamuri Kiribati 1,604
144 Flamuri Jemeni 1,473
145 Flag of Ghana.svg Gana 1,461
146 Flag of Cameroon.svg Kameruni 1,426
147 Kenia Kenia 1,337
148 Flag of Pakistan.svg Pakistani 1,333
149 flamuri Mauritania 1,270
150 flamuri Kirgistani 1,269
151 Sudani i Jugut Sudani i Jugut 1,113
152 Taxhikistani Taxhikistani 1,099
153 Bangladeshi Bangladeshi 1,096
154 Kamboxhia Kamboxhia 1,084
155 flamuri Çadi 1,053
156 Senegali Senegali 1,047
157 Tanzania Tanzania 998
158 flamuri Lesoto 995
159 Flag of Zimbabwe.svg Zimbabveja 935
160 flamuri Komoros 860
161 Flag of Haiti.svg Haiti 832
162 Benini Benini 825
163 flamuri Sierra Leone 788
164 Flag of Mali.svg Mali 765
165 Burkina Faso Burkina Faso 720
166 Nepali Nepali 698
167 Flag of Uganda.svg Uganda 677
168 Afganistani Afganistani 666
169 flamuri Togo 646
170 Ruanda Ruanda 639
171 Flag of Mozambique.svg Mozambiku 619
172 flamuri Eritrea 590
173 flamuri Guinea-Bissau 585
174 Etiopia Etiopia 567
175 Flag of Guinea.svg Guineja 550
176 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Republika Demokratike e Kongos 475
177 flamuri Liberia 461
178 flamuri Madagaskari 449
179 flamuri Nigeri 440
180 flamuri Gambia 422
181 flamuri Republika e Afrikës Qendrore 378
182 Flag of Burundi.svg Burundi 295
183 flamuri Malavi 253
Rënditja Shteti US$
1 Monaku Monako 173,377
2 Lihtenshtajni Lihtenshtajni 152,933
3 Luksemburgu Luksemburgu 113,373
4 Norvegjia Norvegjia 103,586
5 flamuri Katari 93,352
flamuri Makao 91,377
Bermuda Bermuda 85,302
6 flamuri Zvicra 84,854
7 Australia Australia 65,600
8 Suedia Suedia 60,566
9 Danimarka Danimarka 59,921
flamuri Ishujt Cayman 59,448
10 San Marino San Marino 57,293
11 Singapori Singapori 54,649
12 Flag of the United States.svg SHBA 52,392
13 Flag of Canada.svg Kanadaja 52,270
14 Flag of Kuwait.svg Kuvajti 52,198
15 Holanda Holanda 50,930
16 Austria Austria 50,420
17 flamuri Irlanda 50,155
18 Finlanda Finlanda 49,265
19 Belgjika Belgjika 47,261
20 Islanda Islanda 46,520
21 Gjermania Gjermania 45,091
22 Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratet e Bashkuara Arabe 43,049
flamuri Groenlanda 42,437
23 Britania e Madhe Britania e Madhe 42,423
24 Franca Franca 42,339
25 Flag of New Zealand.svg Zelanda e Re 41,952
26 Andora Andorra 41,015
27 Flag of Brunei.svg Brunei 38,563
28 Japonia Japonia 38,528
Hong Kongu Hong Kongu 38,039
flamuri Kaledonia e Re 37,862
29 Izraeli Izraeli 37,704
30 Italia Italia 35,243
 Bashkimi Evropian 32,507
Ishujt e Virgjër të Shteteve të Bashkuara Ishujt e Virgjër të Shteteve të Bashkuara 32,307
31 Spanja Spanja 29,685
Portoriko Portoriko 28,509
32 Qipro Qipro 27,662
33 Flag of South Korea.svg Korea Jugore 26,482
34 Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudite 25,962
flamuri Aruba 25,156
35 Bahraini Bahraini 24,695
36 flamuri Guinea Ekuatoriale 24,480
37 Malta Malta 22,243
flamuri Polinezia franceze 23,162
38 Flag of Slovenia.svg Sllovenia 23,161
39 Bahamas Bahamet 22,313
40 Omani Omani 21,929
41 Greqia Greqia 21,768
42 Portugalia Portugalia 21,429
Ishujt e Turks dhe Caicos Ishujt e Turks dhe Caicos 21,338
Anguilla Anguilla 19,886
43 Republika Çeke Republika Çeke 19,510
44 Estonia Estonia 19,328
Flamuri i Antileve Hollandeze Antilet Hollandeze 18,360
45 Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidadi dhe Tobago 18,240
46 Sllovakia Sllovakia 17,928
47 Flag of Uruguay.svg Uruguai 16,351
flamuri Ishulli Kuk 16,002
48 Flag of Chile.svg Kili 15,723
49 Sejshellet Sejshellet 15,565
50 Lituania Lituania 15,381
51 Flag of Nauru.svg Naurua 15,211
52 Flag of Latvia.svg Letonia 15,064
53 Barbados Barbados 14,854
54 Argjentina Argjentina 14,760
55 Rusia Rusia 14,680
56 Antigua dhe Barbuda Antigua dhe Barbuda 13,790
57 Polonia Polonia 13,760
58 bandiera Saint Kits dhe Nevis 13,710
59 Flag of Kazakhstan.svg Kazakistani 13,650
60 Kroacia Kroacia 13,490
61 Hungaria Hungaria 13,403
62 Flag of Venezuela.svg Venezuela 12,213
63 Flag of Libya.svg Libia 12,029
flamuri Montserrati 11,565
64 Palau Palau 11,480
65 Flag of Brazil.svg Brazili 11,199
66 Turqia Turqia 10,972
 Botë 10,564
67 Malajzia Malajzia 10,514
68 Panama Panama 10,472
69 Flag of Mexico.svg Meksika 10,293
70 flamuri Kosta Rika 10,185
71 flamuri Gaboni 10,151
72 bandiera Surinami 9,826
73 Flag of Lebanon.svg Libani 9,793
74 flamuri Mauritiusi 9,593
75 Rumania Rumania 8,853
76 flamuri Maldivet 8,220
77 Flamuri Turkmenistani 7,987
78 flamuri Grenada 7,843
79 Flag of Colombia.svg Kolumbia 7,826
80 Azerbajxhani Azerbajxhani 7,814
81 Bjellorusia Bjellorusia 7,664
82 Bullgaria Bullgaria 7,543
83 bandiera Shën Lucia 7,328
84 flamuri Bocvana 7,312
85 Mali i Zi Mali i Zi 7,109
86 Kuba Kuba 6,985
87 flamuri Afrika jugore 6,936
88 Flamuri Dominika 6,915
89 Kina Kina 6,626
90 Peru Peru 6,593
91 Flamuri Shën Vincenti dhe Grenadinet 6,484
92 Irani Irani 6,363
93 Serbia Serbia 6,313
94 Flag of Thailand.svg Tailanda 6,270
95 Flag of Ecuador.svg Ekuadori 6,003
96 Flamuri Republika Dominikane 5,826
97 Iraku Iraku 5,790
98 Angola Angola 5,668
99 flamuri Namibia 5,462
100 Algjeria Algjeria 5,325
101 flamuri Xhamajka 5,126
102 Republika e Maqedonisë Maqedonia 5,110
103 Belize Belize 4,894
104 Bosnja dhe Hercegovina Bosnja dhe Hercegovina 4,662
105 Flag of Jordan.svg Jordania 4,618
106 flamuri Fixhi 4,578
107 Timori Lindor Timori Lindor 4,362
108 Flamuri Paraguai 4,294
109 Tunizia Tunizia 4,263
110 Tonga Tonga 4,173
111 Ukraina Ukraina 4,163
112 Shqipëria Shqipëria 4,066
113 Mongolia Mongolia 4,056
114 flamuri Tuvalu 3,882
115 flamuri El Salvador 3,826
116 Flamuri Guajana 3,739
117 flamuri Kepi i Gjelbër 3,731
118 Gjeorgjia Gjeorgjia 3,715
119 Samoa Samoa 3,632
120 Flamuri i Ishujve Marshall Ishujt Marshall 3,586
121 Armenia Armenia 3,504
122 Flag of Guatemala.svg Guatemala 3,478
123 Flag of Indonesia.svg Indonezia 3,475
124 flamuri Federata Mikroneziane 3,216
125 Vanuatu Vanuatu 3,165
126 Sri Lanka Sri Lanka 3,159
127 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Republika Demokratike e Kongos 3,153
128 Flag of Morocco.svg Maroku 3,146
129 Flag of Egypt.svg Egjipti 3,110
Kosova Kosova 2,972
130 Flag of Nigeria.svg Nigeria 2,966
131 Flag of Palestine.svg Palestina 2,908
132 Flamuri Bolivia 2,868
133 Suazilendi Suazilendi 2,819
134 Filipinet Filipinet 2,765
135 flamuri Butani 2,363
136 Flamuri  i Hondurasit Honduras 2,293
137 Moldavia Moldavia 2,285
138 flamuri Papua Guinea e Re 2,106
139 Uzbekistani Uzbekistani 1,977
140 Ishujt Solomon Ishujt Solomon 1,912
141 Vietnami Vietnami 1,868
142 Flag of Nicaragua.svg Nikaragua 1,851
143 Flag of Ghana.svg Gana 1,846
144 Sao Tome dhe Principe Sao Tome dhe Principe 1,770
145 flamuri Kiribati 1,705
146 flamuri Xhibuti 1,668
147 Flag of Syria.svg Siria 1,606
148 flamuri Laosi 1,589
149 India India 1,548
150 Flag of Zambia.svg Zambia 1,540
151 flamuri Sudani 1,438
152 Flamuri Jemeni 1,422
153 flamuri Mauritania 1,418
154 Bregu i Fildishtë Bregu i Fildishtë 1,407
155 Flag of Cameroon.svg Kameruni 1,329
156 flamuri Kirgistani 1,303
157 Flag of Pakistan.svg Pakistani 1,238
158 Kenia Kenia 1,227
159 Birmania Birmania 1,183
160 flamuri Lesoto 1,075
161 Senegali Senegali 1,072
162 Sudani i Jugut Sudani i Jugut 1,045
163 Taxhikistani Taxhikistani 1,036
164 Kamboxhia Kamboxhia 1,008
165 Bangladeshi Bangladeshi 980
166 Flag of Zimbabwe.svg Zimbabveja 953
167 Tanzania Tanzania 933
168 flamuri Komoros 846
169 flamuri Çadi 816
170 flamuri Sierra Leone 809
171 Benini Benini 805
172 Flag of Haiti.svg Haiti 745
173 Burkina Faso Burkina Faso 741
174 Flag of Mali.svg Mali 715
175 Afganistani Afganistani 708
176 Flag of Uganda.svg Uganda 704
177 Nepali Nepali 654
178 Ruanda Ruanda 645
179 Flag of North Korea.svg Koreja e Veriut 621
180 Flag of Guinea.svg Guineja 615
181 flamuri Togo 610
182 flamuri Guinea-Bissau 608
183 Flag of Mozambique.svg Mozambiku 605
184 flamuri Eritrea 543
185 Etiopia Etiopia 489
186 flamuri Gambia 488
187 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Republika Demokratike e Kongos 484
188 flamuri Madagaskari 463
189 flamuri Liberia 453
190 flamuri Nigeri 415
191 flamuri Republika e Afrikës Qendrore 343
192 flamuri Malavi 315
193 Flag of Burundi.svg Burundi 251
194 Flag of Somalia.svg Somalia 133

Shih edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

Referencat[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ Bazuar në të dhënat e FMN-së. Në qoftë se asnjë e dhënë nuk ishte në dispozicion për një vend nga FMN-ja, janë përdorur të dhënat e WorldBank.
  2. ^ Data mostly refers to IMF staff estimates for the year 2014, made in April 2015. World Economic Outlook Database-April 2015, International Monetary Fund. Accessed on 14 April 2015.
  3. ^ Data refer mostly to the year 2014. [1] (selecting all countries, GDP per capita (current US$), , World Bank. Accessed on 9 July 2015.
  4. ^ National Accounts Main Aggregates Database, December 2013, (Select all countries, "GDP, Per Capita GDP - US Dollars", and 2013 to generate table), United Nations Statistics Division. Accessed on 29 May 2015.
  5. ^ Does not include Syria. Population for Kosovo and San Marino was not available at the IMF database. To calculate the World GDP per capita, population for these two countrieees was obtained from U.S. Census Bureau, International Data Base, accessed on 9 April 2014.

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]