Lista e forcave të armatosura sipas vendeve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kjo është një listë e ushtrive sipas vendeve, duke përfshirë degët kryesore dhe nën degët. Disa shtete nuk kanë ushtri.

Lëndë:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Afganistani Afganistani[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura Afgane

flamuri Republika e Afrikës Qendrore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Afrikës Qëndrore

flamuri Republika Jugafrikane[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forca Mbrojtëse Kombëtare e Afrikës së Jugut

Algjeria Algjeria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria Popullore Kombëtare Algjeriane

Angola Angola[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Angolës

Antigua dhe Barbuda Antigua dhe Barbuda[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse Mbretërore të Antigua dhe Barbuda

Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudite[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Arabisë Saudite

Argjentina Argjentina[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Republikës së Argjentinës

Armenia Armenia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Armenisë

Australia Australia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse të Australisë

Austria Austria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Austrisë

Azerbajxhani Azerbajxhani[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Azerbajxhanit

B[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bahamas Bahamas[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse Mbretërore të Bahamasit

Bahamas Bahamet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse të Bahreinit

Bangladeshi Bangladeshi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Bangladeshit

Barbados Barbados[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse të Barbadosit

Bjellorusia Bjellorusia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Bjellorusisë

Belgjika Belgjika[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Belgjikës

Belize Belize[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse të Belizes

Benini Benini[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Beninit

flamuri Butani[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Butanit

Flamuri Bolivia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Bolivisë

Bosnja dhe Hercegovina Bosnja dhe Hercegovina[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Bosnjes dhe Hercegovinës

Birmania Birmania[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tatmadaw

flamuri Bocvana[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse të Botsuanës

Flag of Brazil.svg Brazili[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Brazilit

Bregu i Fildishtë Bregu i Fildishtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Bregut të Fildishtë

Britania e Madhe Britania e Madhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura Britanike

Flag of Brunei.svg Brunei[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura Mbretërore të Bruneit

Bullgaria Bullgaria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Bullgarisë

Burkina Faso Burkina Faso[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Burkina Faso

Flag of Burundi.svg Burundi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Kombëtare të Mbrojtjes së Burundit

C[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ç[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

flamuri Çadi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Çadit

Republika Çeke Republika Çeke[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Republikës Çeke

D[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Danimarka Danimarka[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mbrojtja Daneze (Forsvaret)

Flamuri Republika Dominikane[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Republikës Dominikane

E[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Flag of Ecuador.svg Ekuadori[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Ekuadorit

Flag of Egypt.svg Egjipti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura Egjiptiane

flamuri El Salvador[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të El Salvadorit

Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratet e Bashkuara Arabe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Emirateve të Bashkuara Arabe

flamuri Eritrea[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse të Eritresë

Estonia Estonia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse të Estonisë

Etiopia Etiopia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse Kombëtare të Etiopisë

F[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Filipinet Filipinet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Filipineve

flamuri Fixhi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Ushtarake të Republikës së Fixhit

Finlanda Finlanda[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse të Finlandës

Franca Franca[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Francës

G[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

flamuri Gaboni[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Gabonit

flamuri Gambia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Gambias

Gjeorgjia Gjeorgjia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Gjeorgjisë

Gjermania Gjermania[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bundeswehr

Flag of Ghana.svg Gana[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Ganës

Greqia Greqia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura Helene

Flag of Guatemala.svg Guatemala[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Guatemelës

Flag of Guinea.svg Guineja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Guinesë

flamuri Guinea Ekuatoriale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Guinesë Ekuatoriale

flamuri Guinea-Bissau[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Guinea-Bissau

Flamuri Guajana[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse të Guajanës

H[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Holanda Holanda[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Holandës

 Honduras[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Hondurasit

Hungaria Hungaria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse Hungareze

I[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Islanda Islanda[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Islandës

India India[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura Indiane

Flag of Indonesia.svg Indonezia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura Kombëtare të Indonezisë

Iraku Iraku[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Irakut

Irani Irani[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Republikës Islamike të Iranit

flamuri Irlanda[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse

Izraeli Izraeli[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse të Izraelit

Italia Italia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura Italiane

J[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Flag of Japan.svg Japonia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Vetë-Mbrojtëse të Japonisë

Flamuri Jemeni[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Jemenit

Flag of Jordan.svg Jordania[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Jordanisë

K[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kamboxhia Kamboxhia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura Mbretërore të Kamboxhias

Flag of Cameroon.svg Kameruni[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Kamerunit

Flag of Canada.svg Kanadaja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura Kanadeze

flamuri Katari[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Katarit

Flag of Kazakhstan.svg Kazakistani[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Republikës së Kazakistanit

Kenia Kenia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse të Kenias

flamuri Kepi i Gjelbër[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Kepit të Gjelbër

Flag of Chile.svg Kili[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Kilit

Kina Kina[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria Çlirimtare Popullore

Flag of Colombia.svg Kolumbia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Ushtarake të Kolumbisë

flamuri Komoros[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Komoros

Republika Demokratike e Kongos Republika Demokratike e Kongos[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Republikës Demokratike të Kongos

Flag of the Republic of the Congo.svg Republika e Kongos[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Republikës së Kongos

Flag of North Korea.svg Koreja e Veriut[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria Popullore Koreane

Flag of South Korea.svg Korea Jugore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Republikës së Koresë

Kosova Kosova[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forca e Sigurisë së Kosovës

Kroacia Kroacia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Republikës së Kroacisë

Kuba Kuba[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura Revolucionare Kubane

flamuri Kuvajti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Kuvajtit

flamuri Kirgistani[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Kirgistanit

L[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

flamuri Laosi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria Popullore e Laosit

LettlandLetonia Letonia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura Kombëtare të Letonisë

Flag of Lebanon.svg Libani[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Libanit

flamuri Liberia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Liberisë

Flag of Libya.svg Libia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria Kombëtare Libiane

Lituania Lituania[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura Lituaneze

Luksemburgu Luksemburgu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Luksemburgut

M[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

flamuri Makao[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Republikës së Maqedonisë

flamuri Madagaskari[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Madagaskarit

flamuri Malavi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse të Malauit

Malajzia Malajzia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura Malajziane

Flag of Mali.svg Mali[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Malit

Malta Malta[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Maltës

flamuri Mauritania[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Mauritanisë

flamuri Mauritiusi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Mauritiusit

Flag of Mexico.svg Meksika[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura Meksikane

Moldavia Moldavia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Moldavisë

Monaku Monako[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Monakos

Mongolia Mongolia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Mongolisë

Monaku Monako[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Malit të Zi

Maroku Maroku[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura Mbretërore Marokene

Flag of Mozambique.svg Mozambiku[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Mozambikut

N[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

flamuri Namibia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse të Namibisë

Nepali Nepali[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Nepalit

Flag of Nicaragua.svg Nikaragua[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Nikaraguas

flamuri Nigeri[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Nigerit

Flag of Nigeria.svg Nigeria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura Nigeriane

Norvegjia Norvegjia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Norvegjisë

O[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Omani Omani[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Sulltanit të Omanit

P[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Flag of Pakistan.svg Pakistani[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Pakistanit

Panama Panama[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Focat Publike të Panamasë

flamuri Papua Guinea e Re[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse të Papua Guinesë së Re

Flamuri Paraguai[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Paraguajit

Peru Peru[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Perusë

Polonia Polonia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Polonisë

flamuri Portugalia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Portugalisë

Q[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qipro Qipro[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Garda Kombëtare e Qipros

R[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rumania Rumania[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Rumanisë

Rusia Rusia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Rusisë

Ruanda Ruanda[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse të Ruandës

S[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

San Marino San Marino[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e San Marinos

Senegali Senegali[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Senegalit

Serbia Serbia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Serbisë

Shqipëria Shqipëria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë

Flag of United States.svg SHBA[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Shteteve të Bashkuara të Amerikës

flamuri Sierra Leone[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Republikës së Sierra Leones

Singapori Singapori[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Singaporit

Sllovakia Sllovakia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Sllovakisë

Flag of Slovenia.svg Sllovenia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Sllovenisë

Flag of Somalia.svg Somalia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Somalisë

Sudani i Jugut Sudani i Jugut[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria Çlirimtare Popullore e Sudanit

Spanja Spanja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Spanjës

flamuri Sri Lanka[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Sri Lankës

Sudani Sudani[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Sudanit

bandiera Surinami[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Surinames

Suazilendi Suazilendi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Suazilendit

Suedia Suedia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Suedisë

Flag of the United Arab Republic.svg Siria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Sirisë

T[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Taivani Taivani[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Republikës së Kinës

Tanzania Tanzania[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse Popullore të Tanzanisë

Tailanda Tailanda[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura Mbretërore Tailandeze

Taxhikistani Taxhikistani[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Taxhikistanit

Timori Lindor Timori Lindor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse të Timorit Lindor

flamuri Togo[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Togos

Tonga Tonga[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shërbimet Mbrojtëse të Tongas

Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidadi dhe Tobago[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse të Trinidad dhe Tobagos

Tunizia Tunizia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura Tuniziane

Turqia Turqia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Turqisë

Flamuri Turkmenistani[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Turkmenistanit

U[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Flag of Uganda.svg Uganda[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse Popullore të Ugandës

Ukraina Ukraina[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Ukrainës

Flag of Uruguay.svg Uruguai[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Uruguajit

Uzbekistani Uzbekistani[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Uzbekistanit

V[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Flag of Venezuela.svg Venezuela[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura Kombëtare të Republikës Bolivariane të Venezuelës

Vietnami Vietnami[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura Popullore të Vietnamit

X[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

flamuri Xhamajka[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse të Xhamaikës

flamuri Xhibuti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Xhibutit

Y[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Z[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Flag of Zambia.svg Zambia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse të Zambias

Flag of New Zealand.svg Zelanda e Re[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse të Zelandës së Re

Flag of Zimbabwe.svg Zimbabveja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat Mbrojtëse të Zimbabves

flamuri Zvicra[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Zvicrës

Ushtritë sipas territoreve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Flag of Abkhazia.svg Abkhazia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Abkazisë

Flag of Nagorno-Karabakh.svg Republika Nagorno-Karabakh[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria Mbrojtëse e Nagorno-Karabakh

flamuri Qiproja Veriore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Qipros Veriore

Flag of Somaliland.svg Somaliland[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Forcat e Armatosura të Somalilendit

Flag of South Ossetia.svg Osetia e Jugut[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtia e Osetisë së Jugut

Flag of Transnistria.svg Transnistria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria e Transnistrisë

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]