Forcat e Armatosura të Armenisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Forcat e Armatosura të Armenisë, ndonjëherë referuar si Ushtria Armene, është ushtria kombëtare e Armenisë. Përbëhet nga degët e personelit nën Shtabin e Përgjithshëm të Forcave të Armatosura Armene, të cilat mund të ndahen në dy degë të përgjithshme: Forcat Tokësore dhe Forcat Ajrore. Megjithëse u formua pjesërisht nga forcat e ish-Ushtrisë Sovjetike të gjendura në SSR-në armene (kryesisht njësi të Ushtrisë së 7-të të Gardës të Rrethit Ushtarak Transkaukazian), ushtria e Armenisë mund të gjurmohet që nga themelimi i Republikës së Parë të Armenisë në 1918. Duke qenë pa dalje në det, Armenia nuk ka një marinë.