Lista e shteteve për nga shkalla e papunësisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Metodat e llogaritjes dhe paraqitja e shkallës së papunësisë ndryshojnë nga vendi në vend. Disa Shtete numërojnë vetëm të papunësuarit e siguruar, disa numërojnë vetëm ato që janë përfitues të mirëqënies sociale, disa numërojnë vetëm njerëzit me aftësi të kufizuara dhe personat tjerë që janë përherë të papunë, disa shtete numërojnë vetëm ato që zgjedhin (dhe kanë gjendje financiare) të mos punojnë, që mbështeten nga bashkëshortët dhe kujdesen për familjen, disa numërojnë studentët në kolegj dhe kështu me rradhë.

Për qëllime të krahasimit, vlerat e harmonizuara janë publikuar nga Organizata Ndërkombëtare e Punës (ILO) dhe nga OECD.

Shkalla e papunësisë nga ILO i referohet atyre që aktualisht nuk punojnë por janë të gatshëm dhe në gjendje të punojnë me pagesë, që janë aktualisht në dispozicion për punë, dhe kanë kërkuar në mënyrë aktive punë. Shkalla e papunësisë nga OECD jep numrin e personave të papunësuar si përqindje të fuqisë punëtore.

Lista[redakto | redakto tekstin burimor]

Shteti / Rajoni Shkalla e papunësisë (%) Burimi / data e informacionit
Afganistani Afganistani 35.1 2008[1]
Shqipëria Shqipëria 16.9 2013 (Q4)[2][verifikim i duhur]
Algjeria Algjeria 10.2 2013(Shtator)[3]
flamuri Samoa Amerikane (Shtetet e Bashkuara) 49.9 2011 (Mars)[4]
Andora Andorra 2.9 2013
Anguilla Anguilla (United Kingdom) 7.8 2013 (Korrik)[5]
Antigua dhe Barbuda Antigua dhe Barbuda 11.0 2001[1]
Argjentina Argjentina 6.9 2014 (Q4)[6]
Armenia Armenia 17.3 2013[7]
flamuri Aruba (Holanda) 15.7 2013[8]
Australia Australia 6.0 2015 (Maj)[9]
Austria Austria 5.8 2015 (Korrik)[10]
Azerbajxhani Azerbajxhani 5.7 2012[1]
Bahraini Bahraini 5.0 2005[1]
Bangladeshi Bangladeshi 4.5 2012[1]
Barbados Barbados 11.5 2013 (Q1)[11]
Bjellorusia Bjellorusia 0.5 2013[12]
Belgjika Belgjika 8.5 2015 (Korrik)[10]
Belize Belize 11.3 2012 [1]
Bermuda Bermuda 8.0 2012 [1]
flamuri Butani 2.1 2013 [1]
Flamuri Bolivia 7.5 2012 [1]
Bosnja dhe Hercegovina Bosnja dhe Hercegovina 44.3 2013 [13]
flamuri Bocvana 17.8 2009[1]
Flag of Brazil.svg Brazili 6.7 2015 (Maj)[14]
 Ishujt e Virgjër Britanikë (Mbretëria e Bashkuar) 3.1 2007[15]
Flag of Brunei.svg Brunei 2.6 2011[1]
Bullgaria Bullgaria 9.4 2015 (Korrik)[10]
Birmania Birmania 5.4 2012[1]
Kamboxhia Kamboxhia 1.6 2010[16]
Flag of Cameroon.svg Kameruni 4.4 (papunësia - 75.8) 30.0[1] (llogaritje e CIA) 2005[17]
Flag of Canada.svg Kanadaja 6.5 2014 (Tetor)[18]
flamuri Kepi i Gjelbër 13.1 2010 (Maj)[19]
flamuri Ishujt Cayman (Mbretëria e Bashkuar) 4.0 (5.5 - llogaritje e vitit 2010)[20] 2008[21]
flamuri Republika e Afrikës Qendrore 8.0 2001[1]
flamuri Çadi 22.6 2006[22]
Flag of Chile.svg Kili 6.1 2014 (Prill)[23]
Kina Kina 4.1 2013 (Dhjetor)[24]
flamuri Ishujt Kokos e Keeling (Australi) 11.3 2006[25]
Flag of Colombia.svg Kolumbia 8.9 2015 (Mars)[26]
flamuri Komoros 20.0 1996[1]
flamuri Ishulli Kuk 13.1 2005 [1]
flamuri Kosta Rika 9.7 2014 (Dhjetor)[27]
Kroacia Kroacia 15.1 2015 (Korrik)[10]
Kuba Kuba 4.3 2013[1]
Qipro Qipro 16.3 2015 (Korrik)[10]
Republika Çeke Republika Çeke 5.1 2015 (Korrik)[10]
Danimarka Danimarka 6.2 2015 (Korrik)[10]
flamuri Xhibuti 59.0 2007[1]
Flamuri Dominika 23.0 2000[1]
Flamuri Republika Dominikane 14.4 2010 (Prill)[28]
Timori Lindor Timori Lindor 20.0 2006
Flag of Ecuador.svg Ekuadori 4.2 2013[1]
Flag of Egypt.svg Egjipti 8.1 2013 (Q2)[29]
flamuri El Salvador 6.1 2012[1]
flamuri Guinea Ekuatoriale 22.3 2009[1]
Estonia Estonia 6.1 2015 (Qershor)[10]
 Bashkimi Evropian 9.5 2015 (Korrik)[10]
flamuri Ishujt Faroe (Danimarkë) 3.1 2015 (Prill)[30]
flamuri Fixhi 8.6 2007[31][32]
Finlanda Finlanda 9.7 2015 (Korrik)[10]
Franca Franca 10.4 2015 (Korrik)[10]
flamuri Polinezia franceze (Francë) 11.7 2007[33]
flamuri Gaboni 21.0 2006[1]
Gjeorgjia Gjeorgjia 13.7 2014[34]
Gjermania Gjermania 4.7 2015 (Korrik)[10]
Flag of Ghana.svg Gana 3.6 2008 (Shtator)[35]
flamuri Gjibraltari (Mbretëria e Bashkuar) 1.8 2011[36]
Greqia Greqia 25.0 2015 (Maj)[10]
flamuri Groenlanda (Danimarkë) 7.8 2009[37]
flamuri Grenada 24.5 2009 (Qershor)[38]
flamuri Guam (Shtetet e Bashkuara) 7.4 2014 (Mars)[39]
Flag of Guatemala.svg Guatemala 4.1 2011[1]
flamuri Guernsey (Mbretëria e Bashkuar) 1.5 2010 (Q2)[40]
Flamuri Guajana 9.0 2009 (Korrik)[41]
Flamuri  i Hondurasit Honduras 4.4 2012[1]
Hong Kongu Hong Kongu 3.3 2014 (Tetor–Dhjetor)[42]
Hungaria Hungaria 6.9 2015 (Qershor)[10]
Islanda Islanda 4.1 2015 (Korrik)[10]
India India 3.6 2014 [43]
Flag of Indonesia.svg Indonezia 5.7 2014[44]
Irani Irani 11.212 2014 [45]
Iraku Iraku 16 2014 [1]
flamuri Irlanda 9.5 2015 (Korrik)[10]
Flamuri i Ishullit të jeriut Ishulli i Njeriut 1.8 2010 (Gusht)[46]
Izraeli Izraeli 4.9 2015 (Prill)[47]
Italia Italia 12.0 2015 (Korrik)[10]
flamuri Xhamajka 16.3 2013 [1]
Japonia Japonia 4.1 2013[1]
flamuri Ishulli Xhersi (Mbretëria e Bashkuar) 2.7 2009 (Korrik)[48]
Flag of Jordan.svg Jordania 11.9 2010 (Q4)[49]
Flag of Kazakhstan.svg Kazakistani 6.1 2010 (Maj)[50]
Kenia Kenia 42.0 2009[51]
flamuri Kiribati 38.2 2006[52]
Kosova Kosova 45.3 2011[1]
Flag of Kuwait.svg Kuvajti 3.4 2011 (Mars)[1]
flamuri Kirgistani 8.6 2011[1]
flamuri Laosi 2.5 2009[1]
Flag of Latvia.svg Letonia 10.1 2015 (Korrik)[10]
Flag of Lebanon.svg Libani 10.0 2009 (Korrik)[53]
flamuri Lesoto 42.7 2008[54]
Flag of Libya.svg Libia 13.0 2005 (Maj)[55]
Lihtenshtajni Lihtenshtajni 2.5 2011 (Dhjetor)[1]
Lituania Lituania 9.6 2015 (Korrik)[10]
Luksemburgu Luksemburgu 5.7 2015 (Korrik)[10]
flamuri Makao (Kinë) 2 2012 [1]
Republika e Maqedonisë Maqedonia 26.8 2015 (Q2)[56]
Malajzia Malajzia 3.0 2011 (Tetor)[57]
Flag of Mali.svg Mali 30.0 2004[1]
Malta Malta 5.1 2015 (Korrik)[10]
Flamuri i Ishujve Marshall Ishujt Marshall 36 2006[1]
flamuri Mauritania 30.0 2008[1]
flamuri Mauritiusi 7.9 2012 (Q13)[58]
flamuri Mayotte (France) 25.4 2005[1]
Flag of Mexico.svg Meksika 4.9 2013 (Shtator) [59]
flamuri Federata Mikroneziane 22 2000[60]
Moldavia Moldavia 9.1 2010 (Q1)[61]
Monaku Monako 2.0 2012[1]
Mongolia Mongolia 9.0 2011 (Q1)[1]
Mali i Zi Mali i Zi 15.0 2013 (Dhjetor 30th) [62]
flamuri Montserrati (Mbretëria e Bashkuar) 6.0 1998[1]
Flag of Morocco.svg Maroku 5.5 2010 (Q1)[63][64]
Flag of Mozambique.svg Mozambiku 60.0 2009
flamuri Namibia 27.4 2012[1]
Flag of Nauru.svg Naurua 23 2011[65]
Nepali Nepali 46.0 2008[1]
Holanda Holanda 6.8 2015 (Korrik)[10]
Flamuri i Antileve Hollandeze Antilet Hollandeze (Holandë) 10.0 2008[66]
flamuri Kaledonia e Re (Francë) 17.1 2004[1]
Flag of New Zealand.svg Zelanda e Re 5.6 2014 (Qershor quarter)[67]
Flag of Nicaragua.svg Nikaragua 5.9 2009[1]
Flag of Nigeria.svg Nigeria 6.4 2015 (Maj)[68][69]
Flag of North Korea.svg Koreja e Veriut N/A 2014 (Prill)[1]
Ishujt e Marianës Veriore Ishujt e Marianës Veriore (Shtetet e Bashkuara) 11.2 2010[1]
Norvegjia Norvegjia 4.5 2015 (Qershor)[10]
Niue Niue 10.7 2006[70]
Flag of Pakistan.svg Pakistani 6.6 2014[1]
Palau Palau 4.2 2005[1]
Panama Panama 5.6 2011[71]
flamuri Papua Guinea e Re 1.9 2008[1]
Flamuri Paraguai 6.9 2012[1]
Peru Peru 3.6 2012 (Janar)[72]
Filipinet Filipinet 6.0 2014 (Dhjetor)[73]
Polonia Polonia 7.6 2015 (Korrik)[10]
Portugalia Portugalia 12.1 2015 (Korrik)[10]
Portoriko Portoriko (United States) 13.7 2014 (Dhjetor)[74]
flamuri Katari 0.3 2013[1]
Rumania Rumania 6.8 2015 (Korrik)[10]
Rusia Rusia 5.5 2015 (Shkurt)
Ishulli Shën Elena Ishulli Shën Elena (Mbretëria e Bashkuar) 14.0 1998[1]
bandiera Saint Kits dhe Nevis 5.1 2006[75]
bandiera Shën Lucia 15.7 2006[76]
 Shën Pierre dhe Miquelon (Francë) 9.9 2008[1]
Flamuri Shën Vincenti dhe Grenadinet 18.0 2009 (Qershor)[38]
San Marino San Marino 7.0 2012[1]
Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudite 12.1 2012[77]
Senegali Senegali 48.0 (30.0 mes të rinjëve të

moshës 24 dhe nën[78])||2007[1]

Serbia Serbia 16.8 2014 (Q3)[79]
Singapori Singapori 1.9 2014 (Q4)
Sllovakia Sllovakia 11.7 2015 (Korrik)[10]
Flag of Slovenia.svg Sllovenia 9.1 2015 (Korrik)[10]
flamuri Afrika jugore 24.3 2014 (Q3)[80]
Flag of South Korea.svg Korea Jugore 2.7 2013 (Nëntor)[81]
Spanja Spanja 22.2 2015 (Korrik)[10]
Sri Lanka Sri Lanka 4.2 2012 (Q1)[82]
flamuri Sudani 20.0 2012[1]
bandiera Surinami 9.0 2008[1]
Suazilendi Suazilendi 40.6 2007[83]
Suedia Suedia 7.4 2015 (Korrik)[10]
flamuri Zvicra 3.5 2015 (Janar)[84]
Flag of Syria.svg Siria 18.0 2012[1]
Taivani Taivani 3.62 2015 (Maj)[85]
Taxhikistani Taxhikistani 2.4 2015 (mart)[86]
Flag of Thailand.svg Tailanda 0.9 2014 (Maj)[87]
Bahamas Bahamet 16.2 2013 [1]
Tonga Tonga 1.1 2006[88]
Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidadi dhe Tobago 3.7 2013 (Q1)[89]
Tunizia Tunizia 15.2 2014[90]
Turqia Turqia 9.3 2015 [91]
Flamuri Turkmenistani 3.5 2013 (Nëntor)[92]
Ishujt e Turks dhe Caicos Ishujt e Turks dhe Caicos 5.4 2007[93]
Ukraina Ukraina 9.2 2009 (Dhjetor)[29]
Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratet e Bashkuara Arabe 4.3 2010[94]
Britania e Madhe Britania e Madhe 5.6 2015 (Qershor)[95]
Flag of the United States.svg SHBA 5.3 2015 (Qershor)[96]
Flag of Uruguay.svg Uruguai 7.4 2015 (Janar)[97]
Uzbekistani Uzbekistani 8.0 2008 (Dhjetor)[98]
Vanuatu Vanuatu 4.6 2009 [99]
Flag of Venezuela.svg Venezuela 6.7 2014 (Korrik)[100]
Vietnami Vietnami 2.5 2014 (Shtator)[1]
Ishujt e Virgjër të Shteteve të Bashkuara Ishujt e Virgjër të Shteteve të Bashkuara 12.3 2014 (Dhjetor)[101]
 Wallis dhe Futuna (Francë) 12.2 2008[102]
Bregu Perëndimor Bregu Perëndimor 17.2 2010[103]
Flamuri Jemeni 35.0 2009 (Qershor)[104]
Flag of Zambia.svg Zambia 15.0 2008 [1]
Flag of Zimbabwe.svg Zimbabveja 70 2011[105]

Referencat[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj CIA The World Factbook. CIA. Vizituar në 14 janar 2014.
  2. ^ Instituti i Statistikave. Instituti i Statistikave - Tiranë. Vizituar në 24 shkurt 2013.
  3. ^ Emploi et Chômage. Office National des Statistiques. Arkivuar nga Origjinali në 22 janar 2011. Vizituar në 24 shkurt 2013.
  4. ^ American Samoa National Emergency Grant (AS NEG) - Workforce Development Plan. AS NEG (Mars 30, 2013). Vizituar në Dhjetor 27, 2013.
  5. ^ Statistics. Anguilla Statistics Department (2002). Vizituar në 24 shkurt 2013.
  6. ^ Encuesta Permanente de Hogares. Mercado de Trabajo. INDEC (18 Shkurt 2015).
  7. ^ Unemployment Armenia. Armenian Statistical Service of Republic of Armenia. Vizituar në 4 maj 2013.
  8. ^ Country: Aruba: Publications and Key Figures - Ba.1.01 People Employed, Unemployed and Not in the Labor Force, by sexe. Central Bureau of Statistics - Aruba. Vizituar në 24 shkurt 2013.
  9. ^ Australian Bureau of Statistics, Maj 2015. ABS. Vizituar në 12 qershor 2015.
  10. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad Seasonally adjusted unemployment. Eurostat. Vizituar në 1 shtator 2015.
  11. ^ http://www.barstats.gov.bb/
  12. ^ CIA World Factbook: Belarus. Citation: "1%... official registered unemployed; large number of underemployed workers" Official unemployment rate is lower than 1%, but it includes only registered as unemployed. (Unemployment Rate in Belarus is Less than 1%, Belstat) Methods of International Labour Organization (international standard) also include job-seekers who are not registered officially. Gallup: actual unemployment in Belarus is 24%, Charter 97 (6 Korrik 2012). Statistical Information. National Statistical Committee of the Republic of Belarus. Vizituar në 30 korrik 2013.
  13. ^ CIA World Factbook: Bosnia and Herzegovina. Actual rate is lower as many technically unemployed persons work in the gray economy.
  14. ^ http://br.reuters.com/article/topNews/idBRKCN0IC1BH20141023%7Cdate=Shtator 2014
  15. ^ Development Planning Unit. DPU, Virgin Islands. Vizituar në 24 shkurt 2013.
  16. ^ "Although the official unemployment rate is low – at 1.6 per cent – more than 80 per cent of workers are in vulnerable employment, such as unpaid family work and own-account work, according to an ILO-backed 2010 report by the Cambodian National Institute of Statistics." The challenge of getting a job in Cambodia, ILO 19 Korrik 2012.
  17. ^ Actualités. Institut National de la Statistique du Cameroun (15 qershor 2010). Vizituar në 24 shkurt 2013.
  18. ^ Labour Force Survey, Tetor 2014. Statistics Canada (7 nëntor 2014). Vizituar në 9 nëntor 2014.
  19. ^ CAPE VERDE: THE UNEMPLOYMENT RATE REACHES 13.1 PERCENT. Caboverdelove.com. Vizituar në 24 shkurt 2013.
  20. ^ Unemployment still growing. Cayman Islands News (13 janar 2010). Vizituar në 24 shkurt 2013.
  21. ^ Employment Activity. Cayman Islands - The Economics & Statistics Office. Vizituar në 24 shkurt 2013.
  22. ^ Stampa:Cite report
  23. ^ Boletin Empleo Febrero - Abril (Spanish). Instituto Nacional de Estadísticas. Vizituar në 3 qershor 2014.
  24. ^ China's 2013 urban unemployment rate at 4.1 pct. Xinhua (31 dhjetor 2013). Vizituar në 30 mars 2014.
  25. ^ 2006 Census QuickStats : Cocos/Keeling Islands (Indigenous Area). Australian Bureau of Statistics (25 tetor 2007). Vizituar në 24 shkurt 2013.
  26. ^ Departamento Administrativo Nacional de Estadistica. DANE. Vizituar në 26 maj 2015.
  27. ^ Instituto Nacional de Estadística y Censos. INEC (12 shkurt 2015). Vizituar në 7 mars 2015.
  28. ^ Dominican Republic’s 7.5% growth births 0.5% more jobs. DominicanToday.com. Vizituar në 24 shkurt 2013.
  29. ^ a b Monthly Bulletin of Statistics Online. UN. Vizituar në 24 qershor 2010.
  30. ^ Statistics. Statistics Faroe Island. Vizituar në 24 shkurt 2013.
  31. ^ Overseas Merchandise Trade. Fiji Islands Bureau of Statistics. Vizituar në 24 shkurt 2013.
  32. ^ Fiji targets 4.2 percent unemployment rate. Fijilive.com (23 maj 2010). Vizituar në 24 shkurt 2013.
  33. ^ [1][lidhje e thyer]
  34. ^ GeoStat.Ge. GeoStat.Ge. Vizituar në 3 maj 2013.
  35. ^ Publications. Ghana Statical Service (26 qershor 2008). Vizituar në 24 shkurt 2013.
  36. ^ Recruitment Gibraltar. Recruitment Gibraltar. Vizituar në 24 shkurt 2013.
  37. ^ [2][lidhje e thyer]
  38. ^ a b pm: T&T reaching out Trinidad and Tobago Express
  39. ^ Department of Labor, Guam (Mars 22, 2014), http://bls.guam.gov/, <http://bls.guam.gov/>. Retrieved on Shkurt 29, 2015 
  40. ^ States of Guernsey. States of Guernsey (15 janar 2013). Vizituar në 24 shkurt 2013.
  41. ^ [3]
  42. ^ Labour Force, Unemployment and Underemployment. censtatd.gov.hk (19 janar 2015). Vizituar në 30 janar 2015.
  43. ^ http://data.worldbank.org/indicator/SL.UEM.TOTL.ZS
  44. ^ http://www.bps.go.id/brs_file/naker_05mei14.pdf
  45. ^ http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2015/01/weodata/weorept.aspx?sy=2014&ey=2014&scsm=1&ssd=1&sort=country&ds=.&br=1&pr1.x=44&pr1.y=6&c=429&s=LUR&grp=0&a=
  46. ^ [4]
  47. ^ [5]
  48. ^ http://[www.gov.je/Government/JerseyWorld/StatisticsUnit/EmploymentEarnings/Pages/RegisteredUnemployment.aspx] States of Jersey Statistics Unit
  49. ^ [6] The Hashemite Kingdom of Jordan - Department of Statistics (DOS)
  50. ^ [7] The Agency of Statistics of the Republic of Kazakhstan
  51. ^ Krishnamurthy Sriramesh and Dejan Verčič. The Global Public Relations Handbook Revised Edition, 331. (Taylor & Francis: 2009).
  52. ^ [8] Kiribati National Statistics Office
  53. ^ Major reforms needed to reduce Lebanon’s unemployment The Daily Star
  54. ^ [9] Lesotho Bureau of Statistics
  55. ^ Libya grapples with unemployment BBC News
  56. ^ Active population. State Statistical Office of the Republic of Macedonia. Vizituar në 9 nëntor 2015.
  57. ^ [10] Department of Statistics Malaysia
  58. ^ [11] The Central Statistics Office (CSO) - Republic of Mauritius
  59. ^ [12] UPDATE 2-Mexican unemployment rises in Shtator after floods
  60. ^ [13] Federated States of Micronesia Division of Statistics
  61. ^ [14] National Bureau of Statistics - Moldova
  62. ^ [15] Employment agency of Montenegro
  63. ^ [16] MENAFN
  64. ^ [17] HCP Morocco Statistics
  65. ^ [18] Nauru Bureau of Statistics
  66. ^ [19] Central Bureau of Statistics Netherlands Antilles
  67. ^ [20] Statistics New Zealand
  68. ^ Onuba, Ifeanyi (15 Maj 2015): Only 4.67 million Nigerians are unemployed —NBS. The Punch Newspaper. Vizituar në 17 Maj 2015.
  69. ^ NBS Rates Nigeria’s New Unemployment Statistics At 6.4%. Channels Television (15 Maj 2015). Vizituar në 17 Maj 2015.
  70. ^ [21] Niue Census 2006
  71. ^ Martinelli se libró de aliados y mantiene una economía pujante (Spanish). Arkivuar nga Origjinali në 22 Gusht 2012. Vizituar në 24 shkurt 2013.
  72. ^ Alfredo (17 shkurt 2012): Tasa de desempleo 2007-2012 (Spanish). LaRepublica.pe. Vizituar në 24 shkurt 2013.
  73. ^ [22] NSO National Statistics Office of the Philippines
  74. ^ [23] United States Bureau of Labor Statistics
  75. ^ [24] U.S. Department of State
  76. ^ [25] Saint Lucia's Official Statistics
  77. ^ Unemployment haunts citizens in Saudi Arabia. Gulf News Website. gulfnews. Vizituar në 12 maj 2013.
  78. ^ Multinational Companies Tackle Youth Unemployment in West Africa VOA News
  79. ^ [26] Statistical Office of Serbia
  80. ^ [27] Statistics South Africa
  81. ^ [28] Statistics Korea Unemployment Rate
  82. ^ [29] Department of Census and Statistics Sri Lanka
  83. ^ [30] Swaziland Government - The Central Statistical Office
  84. ^ Die Lage auf dem Arbeitsmarkt im Mai 2011. Seco.admin.ch (8 qershor 2011). Vizituar në 24 shkurt 2013.
  85. ^ [31] National Statistics, Taiwan -- Latest indicators
  86. ^ PONARS Eurasia Policy Memo No. 28 Georgetown University Eurasian Strategy Project
  87. ^ [32] TNSO The National Statistical Office of Thailand. "over half of all Thailand’s workers are in vulnerable employment (defined as the sum of own-account work and unpaid family work) and more than 60 per cent are informally employed, with no access to any social security mechanisms." Thailand. A labour market profile, International Labour Organization, 2013.
  88. ^ [33] Tonga Department of Statistics
  89. ^ http://www.trinidadexpress.com/business/Lowest-recorded-unemployment-rate-251608701.html
  90. ^ [34] NATIONAL INSTITUTE OF STATISTICS - TUNISIA
  91. ^ http://www.aa.com.tr/en/economy/575909--turkeys-jobless-rate-falls-to-9-3-percent
  92. ^ Background Note: Turkmenistan U.S. Department of State
  93. ^ [35] Department of Economic Planning and Statistics - Turks and Caicos
  94. ^ Middle East Unemployment. spotjobs (Janar 29, 2012). Vizituar në 24 shkurt 2013.
  95. ^ Gabim në stampën Cite Web: Parametrat url dhetitle janë të detyrueshëm..
  96. ^ United States Department of Labor
  97. ^ http://www.elobservador.com.uy/desempleo-Majo-pero-se-mantuvo-encima-2014-n661238
  98. ^ Background Note: Uzbekistan U.S. Department of State
  99. ^ [36] The Vanuatu National Statistics Office (VNSO)- Social statistics
  100. ^ [37] National Institute of Statistics (INE)(In Spanish) - Venezuela
  101. ^ [38] The Virgin Islands Department of Labor
  102. ^ [39] Service Territorial de la Statistique et des Études Économiques (STSEE)
  103. ^ [40] Palestinian Central Bureau of Statistics Labour Force Survey 2010 (p.58)
  104. ^ Microcredit and microfinance the solution to Yemen's employment problem Zawya
  105. ^ [41] Daily News