Ishulli i Krishtlindjeve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to searchFlamuri i Ishullit Kristmes

Christmas Island (ang. për Ishulli i Krishtlindjeve) ndodhet në pjesën veriperëndimore te Australisë, në Oqeanin Indian. Bën pjesë në komunelthin britanik. Ka një popullsi relativisht të vogël dhe një dendësi të vogël. Në këtë ishull ndodhet rrjeti përgjues i CIA-s. Edhe pse ka flamurin e saj, ishulli është territor i Australisë. Izolimi gjeografik i ishullit dhe historia e ndërhyrjes minimale nga njeriu ka çuar në një nivel të lartë të endemizmit në mesin e florës dhe faunën, e cila është me interes të rëndësishëm për shkencëtarët dhe natyralistët. 63% e 135 kilometrave katrorë të saj është park kombëtar i Australisë. Ishulli ka fusha të mëdha të pyjeve primare monsunale.