Vëllezërit e lirë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Ka lindur në mesin e libëralëve të Anglisë. Janë përhapur edhe në Europë edhe në Amerikë. Autoritetin e Biblës e kanë bazë të besimit të tyre. I mohojnë të gjitha kritikat që i bëhen Biblës. Vetveten e llogaritin “fëmijë të zotit”. Pagëzimin e realizojnë me zhytje në ujë dhe këtë e llogaritin bazë për të qenë ithtar i Jezusit. Nuk e njohin klasën shpirtërore. Ritualin e kungimit e njohin si sakrament, por vetëm si përkujtim e jo si adhurim. Presin ditën e kthimit të Jezusit si Krisht në tokë nga qielli, i cili do të vijë për realizimin e autioritetit njëmijë vjet para apokalipsës. Sot shumica e këtij komuniteti gjenden në Gjermani. Numri i tyre arrinë përafërsisht 20.000[1].

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Reller, f. 46-66; Erich Geldbach, Freikirchen, Gottingen 1989, f. 181-190.