Vallja rome

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një balerin nga Maljarka, një ansambël vallëzimi rom në Estoni, duke performuar gjatë një festivali.

Kjo është një listë e vallevepopullit rom .

Azia e Vogël dhe Turqia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Roman Havasi: Është një lloj valleje folklorike kryesisht turke prej nga është përshtatur, me bazën dhe elementet kryesore të muzikës bizantine.

Ballkani, Hungaria dhe Rumania[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Čoček, një valle me origjinë nga bandat ushtarake osmane që u adoptua më vonë nga romët në Ballkan.

Cale Gitanos & Flamenco (Spanjë)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Flamenko

Egjipt dhe Ghavazi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Kercim i belit

Rusia dhe Ruska Roma[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vallja ruse rome karakterizohet nga përshpejtimi gradual i muzikës dhe lëvizjeve. Kërcimi femëror përfshin valëzime të gjera të duarve me fund dhe lëkundje të shpatullave. Vallëzimi i meshkujve tradicionalisht përfshin kërcime komplekse me trokitje e lehtë dhe përkëdhelje të gjunjëve, shpatullave dhe ijeve.

Grupet e lidhura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Grupe të Lindjes së Mesme dhe Indisë të njohura gjithashtu si ciganë:

  • Ciganët indianë (grupet Banjara dhe Domba ): Sapera

Shiko gjithashtu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referencat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]