Velika Klladusha

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Velika Klladusha
Qytet dhe komunë
Flamuri i Velika Klladusha
Popullsia
 • Gjithsej44.770
Faqja zyrtarehttp://www.velikakladusa.gov.ba
Kalaja e Velika Klladushës

Velika Klladusha shqip: Klladusha e Madhe, është qytet dhe qendër administrative e komunës. Ndodhet në pjesën më veriore të Bosnjës dhe Hercegovinës. Pranë qytetit ndodhet edhe një kala e vjetër.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vendbanimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bosanska Bojna, Brda, Bukovle, Crvarevac, Çagllica, Çellinja, Dolovi, Donja Sllapnica, Donja Vidovska, Elezoviqi, Gllavica, Gllinica, Golluboviqi, Gornja Sllapnica, Gornja Vidovska, Grabovac, Gradina, Grahovo, Johovica, Kllupe, Kudiqi, Kumarica, Malla Klladusha, Marjanovaci, Milkoviqi, Mrceli, Nepeke, Orçeva Lluka, Podzvizd, Polana, Pole, Police, Ponikve, Rajnovac, Stabanxha, Shabiqi, Shestanovac, Shilkovaça, Shmrekovac, Shumatac, Todorovo, Todorovska Çellinja, Todorovska Sllapnica, Trn, Trnovi, Vejinac, Velika Klladusha, Vidovska, Vrnograç, Vrnograçka Sllapnica, Zagrad dhe Zborishte.

Ekonomia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Arsimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kultura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sporti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]