Vendkalimet kufitare të Maqedonisë së Veriut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Vendkalimet dhe pikat kufitare në Republikën e Maqedonisë së Veriut të ndërtuara përgjatë kufirit me të gjithë fqinjët e saj:

 • Me Bullgarinë:
  • Pika e kontrollit Deve Dere-Gjueshevo
  • Vendkalimi kufitar Dellçevë-Stanke Lisiçkovë
  • Kalimi kufitar Novoselo-Zlatarevë
  • Vendkalimi kufitar Simitli – Pehçevë (i planifikuar)
  • Vendkalimi kufitar Strumyani – Berovë (i planifikuar)
  • Kalimi kufitar Shkëmbi i Zi (i planifikuar)
 • Me Serbinë:
  • Pika kufitare Tabanovce-Preshevë
   • Stacioni
   • Rruga
  • Kalimi kufitar Pelince - Manastiri Prokhor Pczynski
  • Vendkalimi kufitar Sopot-Strezovcë
 • Me Kosovën:
  • Postblloku i Bllacës - Hali i Elezit
   • Rruga
  • Kalimi kufitar Volkovë
   • Stacioni
  • Kalimi kufitar Jazhince
  • Kalimi kufitar Gora
  • Vendkalimi kufitar Belanovc-Stançiq (i planifikuar)
  • Kalimi kufitar Tanushec-Debalde (i planifikuar)
 • Me Shqipërinë:
  • Kalimi kufitar Qafë Thanë
  • Kalimi kufitar Blato
  • Kalimi kufitar Shën Naum
  • Kalimi kufitar Stenie
  • Kalimi kufitar Ohër - Pogradec - Linja sezonale detare e liqenit
 • Me Greqinë:
  • Pika kufitare Gjevgjeli
   • Stacioni
  • Vendkalimi kufitar Bogorodicë-Evzoni (Gevgjeli)
  • Pika kufitare Medzhitlia
   • Stacioni i trenit – vendkalimi kufitar Kremenicë
   • Rruga
   • Rruga - Dragos - Agia Paraskevi - vendkalimi i vjetër
  • Pika kufitare Star Doiran
  • Pika kufitare e Markovës Nogë - Gjermane (Prespë) (e planifikuar) ekzistuese deri në vitet 1960, kur Greqia u mbyll në mënyrë të njëanshme.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]