Jump to content

Vera Zheji

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Vera Zheji
Joan Hickson.jpg

Vera Zheji lindi me ne 30 Janar 1933 ne Tirane, eshte nje spikere radiosh dhe aktore e filmit dhe teatrit shqiptare e nisi punën si spikere në Radio Tirana në vitin 1948. Emisionet e saj të para kanë qenë emisionet e rinisë. Krijoi emisione të ndryshme si Bota e përrallave, Universiteti popullor i radios, Enciklopedia e radios e disa të tjera, të cilët u identifikuan me mënyrën e saj unikale të të lexuarit jo vetëm për lajme, por dhe për gjëra kulturore.

Në vitin 1975 Vera Zheji lë përfundimisht Radion dhe emërohet pedagoge e Fjalës Artistike në degën e teatrit, në Institutin e Lartë të Arteve, deri në vitin 1988 kur doli në pension.