Jump to content

Veronica Lake

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Veronica Lake lindi më 14 nëntor 1922Brooklyn; vdiq më 7 korrik 1973Burlington, lindi si Constance Frances Marie Ockelman. Ishte një aktore amerikane.

Jeta[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Constance Frances Marie Ockelman u lind në vitin 1922, si e bija e një stammenen nga një familje e varfër.Pasi ka luajtur disa role të vogla, publiku ishte i pari në dijeni të saj, pasi ajo luajti në filmin I Wanted Wings. Përparim i madh ajo e bëri në vitin 1942 me filmin This Gun For Hire. Ky ishte i pari i katër filmave në të cilat ajo ka luajtur së bashku me Alan Ladd. Filma të tjerë të suksesshëm, I married A Witch dhe The Glass Key ishin.

Veronica Lake si suksesin më të madh kinematografisë nuk është për So Proudly We Hail!. Pas filmave të mëtejshme të suksesshme, ai ishte pas 1940 heshtur rreth tyre.

Veronica Lake vdiq në vitin 1973 si rezultat i viteve të tij shumë të alkoolizmit. Ajo kishte qenë i martuar katër herë në total.

Filmografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • 1939: Sorority house
 • 1939: The Wrong Room
 • 1939: Dancing Co-Ed
 • 1939: All Women Have Secrets
 • 1940: Young As You Feel
 • 1940: Forty Little Mothers
 • 1941: I Wanted Wings
 • 1941: Hold Back The Dawn
 • 1941: Sullivans Travels
 • 1942: The Gun For Hire
 • 1942: The Glass Key
 • 1942: I Married A Witch
 • 1942: Spar Spangled Rhythm
 • 1943: So Proudly We Hail!
 • 1944: The Hour Bfore The Dawn
 • 1945: Bring On The Girls
 • 1945: Out Of This World
 • 1945: Duffy's Tavern
 • 1945: Hold That Blonde
 • 1946: Miss Susie Slagle's
 • 1946: The Blue Dahlia
 • 1947: Ramrod
 • 1947: Variety Girl
 • 1948: Saigon
 • 1948: The Sainted Sisters
 • 1948: Isn't It Romantic?
 • 1949: Slattery's Hurricane
 • 1951: Stronghold
 • 1966: Footsteps In The Snow
 • 1970: Flesh Feast