Vidoe Podgorec

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Vidoe Podgorec (8 qershor 1943 - prill 1997) ishte një shkrimtar dhe poet maqedonas. Ai ishte i lindur në Koleshino afër Strumicës dhe jetoi ne Shkup. Ai shkroi një numër të madh poemash,tregimesh dhe novelash. Një nga novelat të tij më të famshme ishte "Jevgu i Bardhë".