Viron Kola

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Viron Kola Prof. shqiptar (25 tetor 1931 - 18 dhjetor 2012) . Prof. Dr. Viron Kola, ishte një ndër profesorët më të nderuar të Fakultetit të Shkencave të Natyrës në Universitetin e Tiranës.

Arsimi dhe kualifikimet:[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

-Universiteti i Budapestit (EOTVOS LORANT EGYETEM), Diplomë në Kimi Fizikë, 1956

-Universiteti i Tiranës (UT), Titulli shkencor “Docent”, 25.09.1971

-UT: Grada shkencore “Doktor i Shkencave”, 27.12.1986

-UT: Titulli shkencor “Profesor”, 27.12.1988

-Laureat i Çmimit të Republikës

-Urdhri “Naim Frashëri”

Pozicioni dhe detyrat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

-1956-1957: Punonjës shkencor në Laboratorin Qendror të Kimisë pranë Ish Institutit të Shkencave.

-1957-1980: Pedagog i Kimisë Fizike në Fakultetin e Shkencave Natyrore.

1980-1986: Shef i Katedrës së Kimisë së Përgjithshme në F.Sh.Natyrore.

1986-1993: Shef i Katedrës së Kimisë Fizikë në F.Sh.Natyrore.