Viti liturgjik

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Viti liturgjik përbën kalendarin e kremtimeve të kishës së krishterë që zhvillohet në hapsirën e një viti. Ai ndryshon sipas besimeve fetare dhe ritevekishave.

Viti liturgjik hyri në përdorim nga kisha e krishterë në qindvjeçarin e 16.

Kalendari katolik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Riti romak[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pashkët, Kreshmet dhe Pesëdhjetorja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Krishtlindja, Ardhja dhe Dëftimloli i Perëndisë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Koha e rregullt[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kremtimet fikse më të rëndësishme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Riti ambrozian[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kalendari liturgjik evangjelist-luterian[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kalendari liturgjik ortodoks[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko tek

Kalendari i krishterë ortodoks ... ... ... ...

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]