Viti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Viti (lat. annus) është një njësi matëse kohore prej 365 ditësh (366 ditësh gjatë vitit të brishtë).

Renditja vjetore sipas dhjetëvjeçarëve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga këtu ju mund të kërkoni me shpejtësi informacionet e dëshiruara, artikujt e të cilave i përkasin një periudhe kohore vjetore.

Shekulli XXI[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dhjetëvjeçari i parë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

Dhjetëvjeçari i dytë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020Kalendari që përdoret në Shqipëri është Kalendari Gregorian.
Formati i datës vendos formën, në të cilën do të pasqyrohet Data dhe Ora.
Mijëvjeçar Shekull Dekadë Vit Muaj Javë
Ditë Orë Minutë Sekondë Millisekondë  
Ngjarjet e një dekade
Dekadat nga 1290 p.e.re deri më sot
Ngjarjet e një viti
Çdo vit nga 400 p.e.re deri më sot
Përvjetorë historikë
Të gjitha ditët e një viti
Kronologjia është strukturimi i kohës.
Kozmologjia merret me zhvillimin kohor të universit.
Historia e tokës ndahet në Gjeologjinë historike dhe në Shkallën kohore të gjeologjisë.
Historia e natyrës analizon nëpërmjet Paleontologjisë qëniet e gjalla dhe rrethanat e tyre të jetesës.