Kronologjia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kronologjia (prej Latine chronologia, prej greqishtes antike Stampa:Polytonic, chronos, "kohë"; dhe Stampa:Polytonic, -logia) është një kronikë ose rregullim i ngjarjeve mbi rendin e tyre të shfaqjes në kohë , [1] si një afat kohor. Ai është gjithashtu "përcaktimi i sekuencë së përkohshme aktuale i ngjarjeve të kaluara".[1]

Burimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kronologjia e Rë