Vladimir Prelog

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Vladimir Prelog

Vladimir Prelog lindi më 23 korrik të vitit 1906 në Sarajevë, Austro-Hungari sot Bosnja dhe Hercegovina, dhe vdiq më 7 janar të vitit 1998 në Zürich, Zvicër. Ishte një kimist kroat nga Bosnja Herzegovina. Në vitin 1975 mori çminin Nobel për Kimi. Ky artikull nga Kimia është i cunguar. Ti mund të ndihmosh Wikipedian duke e përmirësuar këtë artikull.