Vlash Droboniku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Vlash Droboniku, piktor dhe regjisor, në ish-Kinostudion “Shqipëria e re”. Një ndër themeluesit e filmit vizatimor shqiptar. Kreu studimet e mesme në liceun "Jordan Misja" e ato të larta në Akademinë e Arteve, ku u diplomua për Grafikë Ilustrative. Karriera e tij do të vijonte në Televizionin Publik Shqiptar me filmat vizatimorë, duke i dhënë privilegjin e të qenurit një ndër pionierët e kësaj gjinie në vendin tonë.

Pas viteve ‘90, Vlash Droboniku gjendet në Amerikë.