Vrapimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Vrapimi është një lloj lëvizje tek njerëzit dhe shtazët.

Gjatë kësaj lëvizje, për dallim nga ecja, të dy këmbët gjegjësisht tek kafshët katër shputat, asnjëherë nuk qëndrojnë në të njëjte kohë në tokë. Në atletikë janë të përkufizuara disa lloje të vrapimit. Ato janë përkufizuar në bazë të formës (Maratoni) dhe kohës brenda së cilës duhet të kryhet lëvizja si bie fjala Vrapimi i lirë.