Jump to content

Wesleyan University në Ohajo

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Wesleyan University në Ohajo (e njohur edhe si Wesleyan ose OWU) është një kolegj privat në artet liberale Delaware, Ohajo, Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ajo u themelua në 1842 nga krerët Metodist Qendrore dhe Ohajo nonsectarian banorët si një institucion, dhe është një anëtar i Ohio Pesë - një konsorcium i Ohio artet liberale kolegje. Wesleyan gjithnjë ka pranuar studentët pavarësisht nga feja ose raca dhe mirëmbahen që të universitetit "është përgjithmonë që të kryhen në parimet më liberal". Në këtë kapacitet, Ohajo Wesleyan ka espoused internacionalizëm aktivizim dhe të komunitetit.

Të 200 acre (81 ha) site është 20 milje (32 km) në veri të Columbus, Ohio. Ajo përfshin kryesore akademike dhe banesore kampus, e Perkins Observatory, dhe ruajtjen e Kraus shkretë.

2005, Ohajo Wesleyan kishte të nëntën përqindjen më të madhe në mesin e studentëve ndërkombëtarë artet liberale për kolegjet e dymbëdhjetë drejt vit. US News & World Report Wesleyan Ohajo renditet midis SHBA 95. Artet liberale kolegjet në edicionin e saj të 2007. dukshëm Alumni përfshijnë ish US Vice President Charles W. Fairbanks dhe laureati Nobel Frank Sherwood Rowland.