Wikipedia:Artikuj të përkryer/Kandidatura/Hyrja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Cscr-candidate.svg
Këtu mbahen votimet për të cilësuar një artikull si të përkryer.

Që një artikull të cilësohet si i përkryer ai duhet të ketë një shtjellim shterrues të temës me paanësi, pa u zgjatur më shumë seç duhet e pa u bërë monoton, burime të formatuara mirë për të mbështetur çdo informacion që përfshihet në të dhe një formatim të drejtë të tekstit e detajeve teknike si kategoritë, lidhjet e materialet multimediale. Për këtë ndëmerret një votim, ku së paku dy të tretat duhet të jenë pro vlerësimit të tij si i përkryer. Megjithatë, cilësimi përfundimtar si i përkryer do të bëhet nga një administrator, i cili do të bazohet në argumentet e diskutuesve për përmbushjen e kritereve e jo vetëm te votat e grumbulluara. Mbyllja e votimeve nga një anëtar i thjeshtë gjithashtu është e mundur nëse të gjitha palët e përfshira janë paqësore për miratim apo mosmiratim. Votimet do të zgjasin minimalisht 1 javë dhe maksimalisht 4 muaj. Nëse pas 4 muajve nuk është grumbulluar ende numri minimal i 3 votave, atëherë votimi do të vazhdojë derisa ky numër të arrihet.

Propozimi

Për të propozuar një artikull si të përkryer krijoni kandidaturën dhe vendosni stampën {{APK}} në krye të artikullit. Së fundmi, te pjesa Kandidaturat më poshtë shkruani {{Wikipedia:Artikuj të përkryer/kandidatura/Titulli i artikullit}}.

Kujdes! Sigurohuni që të keni zëvendësuar gjithmonë pjesën Titulli i artikullit me titullin e artikullit që doni të kandidoni.


Stampa të dobishme në votime