Jump to content

Wikipedia:Bashkëpunimi i javës/Rregullorja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Rregulla për përdoruesit

[Redakto nëpërmjet kodit]
  1. Të gjithë përdoruesit janë të lirë të marin pjesë në projektin "Bashkëpunimi i javës".
  2. Çdo përdorues i regjistrur mund të bëhet mbikqyrës, mjafton që ky përdorues të ketë së paku 250 kontribute në Wikipedia muajin e fundit dhe të marrë përsipër përgjegjësitë e detyrës, që janë konformiteti me rregullat e artikujve të javës si më poshtë.

Rregulla për artikujt

[Redakto nëpërmjet kodit]
  1. Artikujt e çdo jave zgjidhen sipas preferencave të vutuesve në faqen e sugjerimeve dhe sipas nevojave të Wikipedias.
  2. Artikulli duhet të ketë të paktën 2,000 shkronja përmbajtjeje (që nuk përfshijne infobokse apo kutia, po thjesht përmbajtje artikulli - përdor këtë për numërim), ose alternativisht 300 fjalë (përdor këtë për numërim). Një tjetër opsion është një rritje 5-fish i një artikulli ekzistues.
  3. Cdo paragraf duhet të ketë të paktën një referencë nga një burim i besueshëm.