Wikipedia:Faqja kryesore/A e dini se/2017/20

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
  • • Në vitin 1892 Petro Nini Luarasi se bashku me Gjerasim Qiriazin themeluan shoqatën "Vëllazëria e Shqipërisë".
  • • Në vitin 1907 u formua në Buenos-Aires (Argjentinë). shoqate patriotike “Lidhja shqiptare”
  • • Shoqëria e të Shtypurit Shkronja Shqip ose Shoqëri e të shtypurit shkronjavet shqip u krijua e Staboll me12 tetor 1879,
  • • “Komitetit për Lirinë e Shqipërisë” u krijua ne Mansati ne vitn1905.
  • • Muzeu "Kostandin Kristiforidhi" ndodhet në qytetin e Elbasanit dhe eshtë ngritur në vitin 1978,
  • • Abdyl Frasheri si kryetar i Komitetit Shqiptar të Janinës që u formua ne 1877, hartoi projektin e shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë me anën e kryengritjes çlirimtare antiosmane.