Wikipedia:Faqja kryesore/A e dini se/2018/1

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Eqrem bej vlora 1.jpg
Eqrem bej vlora 1
  • ... se Eqrem bej Vlora kishte medaljen Kordon i madh i Urdhëri i Skënderbeut , 1942 , të merituar gjatë mbrojtjes së Shqipërisë nga shpallja e Pavarsisë deri në pushtimin komunist ?
  • ... se Tirana renditet ndër kryeqytetet e botës që e ka më pranë malin e Dajtit, afro 20 minuta me makinë dhe detin Adriatik ?
  • ... se “gratë e librit” bënin gati kuajt e tyre, zakonisht në mëngjes , për të marrë rrugën përgjatë kodrave me dëborë dhe përmes lumenjve të gjerë, me një qëllim të thjeshtë: të jepnin materiale leximi për komunitetet e izoluara të Kentakit në SHBA gjatë krizës së urisë e papunësisë së vitit 1933 ?
  • ... se përkrenarja e Gjergj Kastriotit ka disa mbishkrime të cilat tregojnë lidhjen e Kryeheroit kombtar me shkollën pellazgjike të Dodonës ?