Wikipedia:Faqja kryesore/A e dini se/2018/49

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

1- A e dini që pas moshës tridhjetë vjeç njerëzit shkurtohen 1 cm çdo 10 vit?!

2- Lotët që derdhim për arsye të ndryshme (p.sh. nga gëzimi, hidhërimi, qërimi i qepëve etj.) kanë përbërje të ndryshme.

3- Gjatë muajve të shtatzënisë truri i grave zvogëlohet ndjeshëm, vetëm gjashtë muaj pas lindjes rikthehet në gjendjen e tij të mëparshme.

4- A e dini që kur skuqemi e njëjta gjë ndodh dhe në stomakun tonë?

5- Pas moshës 60 vjeç njerëzit humbasin gjysmën e sensit të shijes.

6- Në gojën tone jetojnë më shumë bakterie se sa e gjithë popullësia e tokës.

7- Midhjet mund të ndryshojnë disa herë gjini përgjatë gjithë jetës së tyre.

8- Gjarpërinjtë fluturues mund të përshkojnë një distancë prej 100 m në ajër.

9- Dhëmbët e kastorit nuk ndalojnë së rrituri asnjëherë, brerja e drurëve e ndihmon që t’i ruajë në madhësinë e duhur.

10- Shtatzënia e elefantëve të Afrikës zgjatë plot dy vjet.

11- Gjuha e kamelonit mund të jetë aq e gjatë sa dhe trupi i tij