Wikipedia:Faqja kryesore/A e dini se/2020/16

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Ndërtimi i Jetës në New York

... që Ndërtesa e Nju Jorkut (në foto) kryesohet nga një çati me gjashtë kate me tjegulla 22 ari karat?

... që ndërsa jetonte në Kinë, udhëzuesi i turneut në Zelandën e Re Troy Collings bashkë-themeloi një kompani të specializuar në turne në Korenë e Veriut?

... që në një rast të Gjykatës Supreme të SHBA në vitin 1902, një pronar anije pretendonte se qëllimi i vërtetë i ligjeve të karantinës së Luizianës ishte të mbanin emigrantët italianë nga New Orleans?

... që Hiyori Nitta u frymëzua të bëhej aktore japoneze me zë, pasi shikoi HeartCatch PreCure !, e vetmja anime që iu lejua të shikonte ndërsa studionte për provimet e saj?

... që himni i Pashkëve i vitit 1775 "E di që jeton Shëlbuesi im" u bë i njohur si në Mbretërinë e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara, megjithëse me fjalë të ndryshme?

... që disa ndeshje snooker në Gibraltar Open 2020 u luajtën pa gjyqtar?