Wikipedia:Faqja kryesore/Artikulli i javës/2022/38

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Konferenca e Ballkanit Perëndimor

Konferenca e Ballkanit Perëndimor (anglisht: Western Balkan Conference) është një konferencë ndërkombëtare që mbahet çdo vit që nga viti 2013. Në zonën e Ballkanit Perëndimor bëjnë pjesë shtetet që duan të anëtarësohen në Bashkimin Evropian. Ajo paraqet një rëndësi të veçantë për politikën e zgjerimit të BE-së, pasi në të ftohen krerët e shteteve dhe qeverive, ministrat e jashtëm dhe të ekonomisë së Shqipërisë, Kosovës, Bosnjë-Hercegovinës, Serbisë, Maqedonisë së Veriut dhe Malit të Zi, të vendit pritës përkatës dhe përfaqësues të BE-së.

Në vitin 2003, ishte një samit i Ballkanit Perëndimor në Porto Carras në Greqi, i cili përfundoi me premtimin e Selanikut për " mbështetje të pakushtëzuar të Ballkanit Perëndimor në orientimin e tyre evropian " (vorbehaltlosen Unterstützung der westlichen Balkanstaaten in ihrer europäischen Ausrichtung).


Parapamje në vitrinë[Redakto nëpërmjet kodit]