Wikipedia:Faqja kryesore/Fotografia e ditës/2014/05/31

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Parku Natyor i Dajtit në Tiranë


Parku Kombëtar i Dajtit është një nga parqet e afërta kombëtare i vendosur 26 km ne lindje te Tiranës dhe 50 km nga Aeroporti Nënë Tereza. Ai ze një sipërfaqe prej 3300 h. Në të gjenden individë ahu 200 vjeçar të cilët pasurojnë një monument natyror të vendit. Ky vend është shumë i frekuentuar nga turistët. Ai njihet edhe si "Ballkoni natyror i Tiranës" i cili ofron mundësi akomodimi për turistët dhe vizitorët.