Wikipedia:Faqja kryesore/Fotografia e ditës/2014/06/6

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Plazhi mahnitës i Ksamilit


Ishujt e Ksamilit ose Ishujt e Tetranisit janë katër ishuj të vegjël që ndodhen në rrethin e Sarandës në Jug të Shqipërisë. Ishujt janë të largët dhe mund të arrihen vetëm me anije. Fshati i Ksamilit, sipas të cilit ishujt janë të emëruar, është i vendosur në lindje të ishujve. Ishulli përmban disa restorante të cilat janë të arritshme me varka. Zonat e kombinuar e katër ishujve të Ksamilit është 7,1 ha dhe janë pjesë e Parku Kombëtar i Butrintit.