Wikipedia:Faqja kryesore/Fotografia e ditës/2014/08/1

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Erzeni i shikuar nga Kalaja e Petrelës


Lugina e Erzenit shtrihet në një hapësirë nga më të begatuarat e Shqipërisë së Mesme. Prej burimit e deri në grykëderdhje territori begatohet nga ullishtat, vreshtat, dhe drurët frutorë tipike për rajonin. E ndodhur midis luginave të Shkumbinit, Ishmit dhe Matit ofron fushë pamje impresionuese turistike nga disa pika shikimi ndërmjet Tiranës, Durrësit dhe Fushë Krujës si kalaja e Dajtit, Petrelës, Prezës dhe Ndroqit.