Wikipedia:Projekti Mirënjohje/Shtetërore Shqipëri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Nga Presidenti (1999-sot)[Redakto nëpërmjet kodit]

 1. /Urdhri i Flamurit Kombëtar ( artikulli ) është dekoratë shtetërore e # Shqipërisë që u jepet qytetarëve shqiptarë dhe të huaj për merita të jashtëzakonshme për lartimin e kombit shqiptar dhe të Shqipërisë. Ky urdhër është i artë.
 2. /Urdhri "Gjergj Kastrioti Skënderbeu" ( artikulli ) është dekoratë shtetërore e Shqipërisë që u jepet qytetarëve shqiptarë dhe të huaj për ndihmesë të qenësishme ose akte të veçanta heroike në mbrojtjen, forcimin e përparimin e Republikës së Shqipërisë. Ky urdhër është i artë.
 3. /Urdhri "Nderi i Kombit" ( artikulli ) është dekoratë shtetërore e Shqipërisë që u jepet qytetarëve shqiptarë që me veprat dhe emrin e tyre nderojnë kombin shqiptar brenda dhe jashtë vendit. Ky urdhër është i artë.
 4. /Urdhri "Mjeshtër i Madh" ( artikulli ) është dekoratë shtetërore e Shqipërisë që u jepet punonjësve të fushave të ndryshme të shkencës, artit, sportit, drejtimit, prodhimit dhe biznesit për punë të shquara. Ky urdhër është i artë.
 5. /Urdhri "Nënë Tereza" ( artikulli ) është dekoratë shtetërore e Shqipërisë që u jepet qytetarëve shqiptarë dhe të huaj për akte të shquara humanizmi ndaj kombit shqiptar dhe njerëzimit. Ky urdhër është i artë.
 6. /Urdhri "Naim Frashëri" ( artikulli ) është dekoratë shtetërore e Shqipërisë që u jepet qytetarëve shqiptarë dhe të huaj, punonjësve të shkencës, artit, kulturës dhe arsimit për vepra dhe veprimtari të çmuara. Ky urdhër është i artë dhe i argjendtë.
 7. /Medalja e Artë e Shqiponjës ( artikulli ) është dekoratë shtetërore e Shqipërisë që u jepet qytetarëve shqiptarë dhe të huaj për trimëri në luftën e armatosur dhe për veprimtari ose akte të guximit qytetar në kohë paqeje. Kjo medalje është e artë.
 8. /Medalja "Martir i Demokracisë" ( artikulli ) është dekoratë shtetërore e Shqipërisë që u jepet qytetarëve shqiptarë dhe të huaj, që janë martirizuar për veprimtarinë e tyre të shquar për lirinë, demokracinë dhe përparimin shoqëror të Shqipërisë dhe të kombit shqiptar. Kjo medalje është e artë.
 9. /Medalja "Pishtar i Demokracisë" ( artikulli ) është dekoratë shtetërore e Shqipërisë që u jepet qytetarëve shqiptarë dhe të huaj për shërbime të shquara e sakrifica të kryera për kombin shqiptar dhe demokracinë. Kjo medalje është e artë.
 10. /Medalja "Për Shërbime Ushtarake" ( artikulli ) është dekoratë shtetërore e Shqipërisë që u jepet qytetarëve shqiptarë dhe të huaj për merita të veçanta në shërbimin ushtarak në Shqipëri. Kjo medalje është e artë.
 11. /Medalja "Për Merita të Veçanta Civile" ( artikulli ) është dekoratë shtetërore e Shqipërisë që u jepet qytetarëve shqiptarë dhe të huaj për merita të veçanta civile në Shqipëri. Kjo medalje është e artë.

Nga parlamenti[Redakto nëpërmjet kodit]

Nga nivele tjera[Redakto nëpërmjet kodit]