Ndihmë:Pyetje dhe përgjigje

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Mrb Po punoj nje teme per leximin ne AF dhe doja disa mendime qe me duket se jane ne kete faqe.

Administrata

Kjo është një listë me pyetjet e pyetura më shpesh në lidhje me përdorimin dhe kontribuimin në Wikipedia. Për fakte dhe pyetje të llojeve të tjera, përdor hapësirën e kërkimit ose pyet tek kuvendi. Nëse pyetjes tuaj nuk i jepet përgjigje tek kjo faqe, përdor hapësirën e kërkimit më poshtë ose shfleto faqe të ndryshme të Pyetje dhe Përgjigje.

Si të krijoj një faqe të re?[redakto | përpunoni burim]

Ju duhet të keni një llogari në Wikipedia për të krijuar një artikull të ri — ju mund të regjistroheni këtu. Për të mësuar mbi përfitimet e tjera e të paturit një llogari në Wikipedia, shiko Pse të çel një llogari?
Për të krijuar një artikull të ri lexo Wikipedia:Artikulli juaj i parë ose në qoftë se ke nevojë për pak udhëzime të tjera ndiq Kujdestarin e artikujve.

Duke shenuar

Pse artikulli im u fshi?[redakto | përpunoni burim]

Mënyra më e mirë për ta mësuar është të kërkoni tek regjistri i grisjeve për arsyet e mundshme (në kutinë e kërkimit shtypni titullin ekzakt të artikullit përfshi shkronjat e mëdha që keni përdorur). Për më tepër informacion, shiko : Pse u fshi faqja ime?

Si të ndryshoj titullin e një artikulli?[redakto | përpunoni burim]

Ju mund të zhvendosni një artikull duke përdorur opsionin "Zhvendose" (në cepin e djathtë nën menunë ▼). Por në mënyrë që të realizoni këtë ju duhet të keni një llogari që ka arritur statusin e "autokonfirmuar", çka do të thotë se ju duhet të keni një llogari të krijuar që para katër ditësh dhe të keni së paku dhjetë redaktime. Megjithëse ju mund të keni fituar statusin e përdoruesit të autokonfirmuar, ju përsëri nuk mund të zhvendosni faqet e mbrojtura. Për këtë kërkojini ndihmë një administratori.

Si të ndryshoj emrin tim të përdoruesit ose të fshij llogarinë?[redakto | përpunoni burim]

Për ta ndërruar emrin e përdoruesit shikoni Wikipedia:Ndryshimi i nofkës.
Një emër përdoruesi nuk mund të fshihet. Nëse një emër përdoruesi do fshihej, të gjitha redaktimet të bëra nga përdoruesi nuk do atribuohen mirë. Por ti mundesh, në një mënyrë, ta ndërrosh emrin e përdoruesit, and request that your userpage be deleted by placing {{db-user}} on the top of the page. See also Wikipedia:Right to vanish.

Tekst i theksuar

Si të citoj Wikipedian?[redakto | përpunoni burim]

Shih Wikipedia:Citing Wikipedia per detaje.

Kur u botua Wikipedia për herë të fundit?[redakto | përpunoni burim]

Wikipedia nuk është një enciklopedi e shtypur. Nëse e shtroni këtë pyetje sepse doni të citoni ndonjë pjesë të një artikulli, atëherë shikoni faqen Citing Wikipedia.

Kush i shkruan artikujt e Wikipedias?[redakto | përpunoni burim]

Pothuajse të gjithë artikujt në Wikipedia janë shkruar nga shumë redaktorët, jo vetëm nga nje. Nëse ju klikoni në tabin e " Shiko historikun" në krye të një artikull, do të shfaqet një listë e të gjithë kontribuesve, dhe kur kontributi i tyre është bërë. Në qoftë se qëllimi juaj është që të përmendni Wikipedia-n, shihni9 pyetjen e mësipërme. Shih Kush e shkruan Wikipedia-n për më shumë detaje.

Kush është pronari i Wikipedias?[redakto | përpunoni burim]

Pronar, lëshues dhe redaktor i artikujve në Wikipedia është secili që ka një identifikim përdoruesi në Wikipedia.
Por kush është pronar i web-faqes? Wikipedia është e menaxhuar nga një organizatë jo-fitimprurëse mëmë, Fondacioni Wikimedia, e cila menaxhon gjithashtu projektet e tjera.

Pse kam probleme me kyçjen në Wikipedia?[redakto | përpunoni burim]

Shih Help:Logging in për detaje.

A ekziton numëruesi i leximeve?[redakto | përpunoni burim]

Egziston një third party site, që nuk mbahet nga Wikipedia, e cila aktualisht ju lejon të shikoni faqet hit që nga dhjetori i 2007. Listat më të mira deri në vitin 2009, janë në dispozicion këtu.
Ndërtuar në funksion për të numëruar se sa herë një faqe është vizituar ka qenë i fikur për arsye të performancës. Për më shumë detaje, ju lutem shikoni Wikipedia:Technical FAQ#Can I add a page hit counter to a Wikipedia page?