Wikipedia:Variablat e programit operues

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Variablet shërbejnë në MediaWiki për të ndryshuar vlera të përcaktuara, të cilat ndryshojnë vazhdimisht, si për shembull për të futur në një faqe datën aktuale ose numrin e artikujve të Wikipedia-s. Po ashtu si stampat (shabllonet) vihen në zbatim edhe variablet, vetëm se ato përmblidhen midis kllapave gjarpërushe. Shikoni me kujdes variablat e mëposhtme:

Për variabla të tjera mund të shikoni edhe këtu: Wikipedia:Variabla

Koha dhe numëruesi i artikujve[Redakto nëpërmjet kodit]

Variabli Vlera aktuale
{{CURRENTMONTH}} 09
{{CURRENTMONTHNAME}} shtator
{{CURRENTMONTHNAMEGEN}} shtator
{{CURRENTDAY}} 25
{{CURRENTDAYNAME}} E shtunë
{{CURRENTYEAR}} 2021
{{CURRENTTIME}} 00:56
{{NUMBEROFARTICLES}} 83.858

Vendi i emrave dhe emërtimi[Redakto nëpërmjet kodit]

Variabli Vlera
{{ns:-2}} oder {{ns:Media}} Media
{{ns:-1}} oder {{ns:Special}} Speciale
{{ns:1}} oder {{ns:Talk}} Diskutim
{{ns:2}} oder {{ns:User}} Përdoruesi
{{ns:3}} oder {{ns:User_talk}} Përdoruesi diskutim
{{ns:4}} oder {{ns:Project}} Wikipedia
{{ns:5}} oder {{ns:Project_talk}} Wikipedia diskutim
{{ns:6}} oder {{ns:Image}} Skeda
{{ns:7}} oder {{ns:Image_talk}} Skeda diskutim
{{ns:8}} oder {{ns:MediaWiki}} MediaWiki
{{ns:9}} oder {{ns:MediaWiki_talk}} MediaWiki diskutim
{{ns:10}} oder {{ns:Template}} Stampa
{{ns:11}} oder {{ns:Template_talk}} Stampa diskutim
{{ns:12}} oder {{ns:Help}} Ndihmë
{{ns:13}} oder {{ns:Help_talk}} Ndihmë diskutim
{{ns:14}} oder {{ns:Category}} Kategoria
{{ns:15}} oder {{ns:Category_talk}} Kategoria diskutim
{{SITENAME}} Wikipedia
{{SERVER}} //sq.wikipedia.org
{{localurl:pagename}} /wiki/Pagename
{{localurl:pagename|Parametri i bllokut të shenjave}} /w/index.php?title=Pagename&Parametri i bllokut të shenjave

Të varura nga faqja[Redakto nëpërmjet kodit]

Variabli Funksioni Vlera për ketë faqe
{{NAMESPACE}} Fusha e emrit Wikipedia
{{PAGENAME}} Titulli i faqes Variablat e programit operues
{{PAGENAMEE}} Titulli i faqes me vizë poshtë, dhe jo me hapësirë bosh Variablat e programit operues
{{ARTICLESPACE}} Vendi i emrit të artikullit për redaktim Wikipedia
{{TALKSPACE}} Vendi i emrit për diskutimin rreth një redaktimi Wikipedia diskutim

Në një stampë këto variable i takojnë faqes në të cilën përdoret stampa.

 • kopjo {{CURRENTMONTH}} për : 09
 • kopjo {{CURRENTMONTHNAME}} për : shtator
 • kopjo {{CURRENTMONTHNAMEGEN}} për : shtator
 • kopjo {{CURRENTMONTHABBREV}} për : sht
 • kopjo {{CURRENTDAY}} për : 25
 • kopjo {{CURRENTDAY2}} për : 25
 • kopjo {{CURRENTDAYNAME}} për : E shtunë
 • kopjo {{CURRENTYEAR}} për : 2021
 • kopjo {{CURRENTTIME}} për : 00:56
 • kopjo {{CURRENTHOUR}} për : 00
 • kopjo {{LOCALMONTH}} për : 09
 • kopjo {{LOCALMONTHNAME}} për : shtator
 • kopjo {{LOCALMONTHNAMEGEN}} për : shtator
 • kopjo {{LOCALMONTHABBREV}} për : sht
 • kopjo {{LOCALDAY}} për : 25
 • kopjo {{LOCALDAY2}} për : 25
 • kopjo {{LOCALDAYNAME}} për : E shtunë
 • kopjo {{LOCALYEAR}} për : 2021
 • kopjo {{LOCALTIME}} për : 02:56
 • kopjo {{LOCALHOUR}} për : 02
 • kopjo {{NUMBEROFARTICLES}} për : 83.858
 • kopjo {{NUMBEROFFILES}} për : 4.716
 • kopjo {{NUMBEROFEDITS}} për : 2.248.184
 • kopjo {{SITENAME}} për : Wikipedia
 • kopjo {{SERVER}} për : //sq.wikipedia.org
 • kopjo {{SERVERNAME}} për : sq.wikipedia.org
 • kopjo {{SCRIPTPATH}} për : /w
 • kopjo {{PAGENAME}} për : Variablat e programit operues
 • kopjo {{PAGENAMEE}} për : Variablat_e_programit_operues
 • kopjo {{FULLPAGENAME}} për : Wikipedia:Variablat e programit operues
 • kopjo {{FULLPAGENAMEE}} për : Wikipedia:Variablat_e_programit_operues
 • kopjo {{NAMESPACE}} për : Wikipedia
 • kopjo {{NAMESPACEE}} për : Wikipedia
 • kopjo {{CURRENTWEEK}} për : 38
 • kopjo {{CURRENTDOW}} për : 6
 • kopjo {{LOCALWEEK}} për : 38
 • kopjo {{LOCALDOW}} për : 6
 • kopjo {{REVISIONID}} për : -
 • kopjo {{REVISIONDAY}} për : 4
 • kopjo {{REVISIONDAY2}} për : 04
 • kopjo {{REVISIONMONTH}} për : 03
 • kopjo {{REVISIONYEAR}} për : 2013
 • kopjo {{REVISIONTIMESTAMP}} për : 20130304231849
 • kopjo {{SUBPAGENAME}} për : Variablat e programit operues
 • kopjo {{SUBPAGENAMEE}} për : Variablat_e_programit_operues
 • kopjo {{DISPLAYTITLE}} për :
 • kopjo {{TALKSPACE}} për : Wikipedia diskutim
 • kopjo {{TALKSPACEE}} për : Wikipedia_diskutim
 • kopjo {{SUBJECTSPACE}} për : Wikipedia
 • kopjo {{SUBJECTSPACEE}} për : Wikipedia
 • kopjo {{TALKPAGENAME}} për : Wikipedia diskutim:Variablat e programit operues
 • kopjo {{TALKPAGENAMEE}} për : Wikipedia_diskutim:Variablat_e_programit_operues
 • kopjo {{SUBJECTPAGENAME}} për : Wikipedia:Variablat e programit operues
 • kopjo {{SUBJECTPAGENAMEE}} për : Wikipedia:Variablat_e_programit_operues
 • kopjo {{NUMBEROFUSERS}} për : 135.223
 • kopjo {{RAWSUFFIX}} për : Stampa:RAWSUFFIX
 • kopjo {{NEWSECTIONLINK}} për : Stampa:NEWSECTIONLINK
 • kopjo {{NUMBEROFPAGES}} për : 253.379
 • kopjo {{CURRENTVERSION}} për : 1.38.0-wmf.1 (667d96c)
 • kopjo {{BASEPAGENAME}} për : Variablat e programit operues
 • kopjo {{BASEPAGENAMEE}} për : Variablat_e_programit_operues
 • kopjo {{URLENCODE}} për : Stampa:URLENCODE
 • kopjo {{CURRENTTIMESTAMP}} për : 20210925005615
 • kopjo {{LOCALTIMESTAMP}} për : 20210925025615
 • kopjo {{DIRECTIONMARK}} për : ‎
 • kopjo {{LANGUAGE}} për : Stampa:LANGUAGE
 • kopjo {{CONTENTLANGUAGE}} për : sq
 • kopjo {{PAGESINNAMESPACE}} për : Stampa:PAGESINNAMESPACE
 • kopjo {{NUMBEROFADMINS}} për : 12
 • kopjo {{DEFAULTSORT}} për : Stampa:DEFAULTSORT

Shiko dhe[Redakto nëpërmjet kodit]