Wikisource

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Wikisource [ˌvɪkiˈsɔːɹs] është ashtu si Wikipedia një projekt-online, që bazohet në softuerin e lirë MediaWiki.

Wikisource është një përmbledhje tekstesh, të cilat ose janë të lira për përdorim ose janë nën licensën GNU FDL. Për media të tjera si foto, video, audio, etj. shiko projektin Wikimedia Commons.

Pak histori

Projekti u startua më 24 nëntor 2003 paraprakisht tek adresa: www.sources.wikipedia.org, dhe më vonë ajo u zhvendos tek adresa aktuale: www.wikisource.org.

Shih dhe: Wikimedia

Lidhje të jashtme


Projekte të Wikimedia Foundation
Wikipedia-logo.svg Wikimedia-logo.svg Commons-logo.svg Wikinews-logo.svg Wikibooks-logo.svg Wiktionary-logo-en.svg Wikiquote-logo.svg Wikispecies-logo.svg
Wikipedia Meta-Wiki Commons Wikinews Wikibooks Wiktionary Wikiquote Wikispecies