Wikimedia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Wikimedia Foundation

Wikimedia është një organizatë ndërkombëtare jo-qeveritare që mund të përdoret nga të gjithë, e cila i është kushtëzuar kërkimit të dijes se lirë. Për mbledhjen, zhvillimin dhe përhapjen e përmbajtjes shpesh përdoren të ashtëquajturat Wiki. Projekti më i përhapur dhe më i njohur në Wikimedia është Wikipedia - Enciklopedia e Lirë.

Organizata

Organizata drejtuese e projekteve të ndryshme është Wikimedia Foundation, një fondacion i krijuar në përputhje me ligjin e Floridas, SHBA, regjistruar në këtë shtet më 20 Qershor 2003 nga nismëtari i Wikipedias, zoti Jimbo Wales. Emri Wikimedia u vendos nga autori amerikan dhe drejtuesi i Disinfopedia zoti Sheldon Rampton

Projekte të Wikimedia Foundation

Ndër projektet më të rëndësishme krahas enciklopedisë së lirë Wikipedia mund të përmendim Wiktionary dhe Wikibooks (projekte për mbledhjen e materialeve të lira të mësimit), si dhe Wikiquote (projekt për mbledhjen e citateve). Projekte të tjera të rëndësishme janë Wikisource (projekt për mbledhje tekstesh të lira) si dhe Wikimedia Commons (projekt për foto dhe arkiva të tjera multimediale)

Projekte të Wikimedia Foundation
Wikipedia-logo.png Wikimedia-logo.svg Commons-logo.svg Wikinews-logo.svg Wikibooks-logo.svg Wiktionary-logo-en.png Wikiquote-logo.svg Wikispecies-logo.svg
Wikipedia Meta-Wiki Commons Wikinews Wikibooks Wiktionary Wikiquote Wikispecies

Lidhje të jashtme