Willem Drees

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Willem Drees

Willem Drees lindi më 5 korrik 1886Amsterdami, dhe vdiq më 14 maj 1988Haga. Ishte një politikan hollandez dhe kryeministri i Holandës nga viti 1948 deri më 1958.

Gjatë mandatit të tij, ndodhi dekolonizimi i Inditë Lindore Holandeze dhe rikonstruksioni i Holandës, pas Lufta e Dytë Botërore.