Xhamia Alaxha

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Xhamia e Hasan Nezirit ose Xhamia e larme (Alaxha) (Boshnjakisht: Šarena džamija) ishtë ndërtuar në vitin 1550 nga naziri osman me emrin Hasan. Ajo u shkatërrua nga serbët në vitin 1992 gjatë luftës në Bosnjë. Xhamia ndodhet në Foçë, Bosnje dhe Hercegovinë dhe ishtë një nga xhamitë e vjetra në Ballkan.