Xhamia Arnaudije

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Xhamia e Arnaudies ose Xhamia e Defterdaries (Boshnjakisht: Arnaudija džamija) ishtë ndërtuar në vitin 1594 nga nje defterdari osman. Ajo u shkatërrua nga serbët në vitin 1993 gjatë luftës në Bosnjë. Xhamia ndodhet në Banja Lukë, Bosnje dhe Hercegovinë dhe ishtë një nga xhamitë e vjetra në Ballkan.