Xhamia Fethija

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Xhamia Fethija

Xhamia Fethija (Boshnjakisht: Fethija Dzamija) është ndërtuar në vitin 1266 nga komandanti osman Hasan Pashëz Predojeviqi. Ajo u shkatërrua nga serbët dhe kroatër dhe kroatet. Xhamia ndodhet në Bihaq, Bosnje dhe Hercegovinë dhe është një nga xhamitë e vjetra në Ballkan.