Xhamia Kombëtare e Malajzisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Pamje brenda xhamisë kombëtare e Malajzisë

Xhamia Kombëtare e Malajzisë është xhami në Kuala Lumpur, Malajzi. Xhamia u ndërtua në vitin 1965 dhe ka kapacitet për 15,000 njerëz. Xhamia u dizajnua nga Howard Ashley, Hisham Albakri dhe Baharuddin Kassim të cilët punojnë në apartamentin e punëve publike. Minaret e xhamisë janë 73 metra të larta.

Imamët e xhamisë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. Ghazali Abdullah (1965)
 2. Mohs Salleh Hassan Farid
 3. Sheikh Abdul Mohsein bin Salleh (1974-1975)
 4. Ahmad Shahir bin Daud (1975-1980)
 5. Abu Hassan bin Din Al-Hafiz (1981-1983)
 6. Ahmad Shahir bin Daud (1984-1992)
 7. Arifin Harun (1992-1993)
 8. Taib Azamudden bin Md. Taib (1993-1999)
 9. A. Jalil bin Sindring @ Prangerang (1999-Sep. 2001)
 10. Wan Halim bin Wan Harun (2001-2004)
 11. Kamaruddin bin Zakaria (2005-2006)
 12. Ismail bin Muhammad (Prej shkurtit 2007-duke vazhduar)