Xhamia e Balecit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Xhamia e Balecit në ndërtim e sipër

Xhamia e Balecit e mori emrin sipas lagjes, për banorët e së cilës është ndërtuar si mezxhid-cedid në vitin 1905, atëbotë në skaj të qytetit dhe në veri të Lagjes së Balecit, Gjilan, Kosovë.

U ndërtua nga Hysen pashë Milla, pra ajo ishte vakëf i tij. Në vitet 1973-'74 u bë rinovimi i objektit dhe iu ngrit minarja. Xhamia nuk kishte shatërvan, por në afërsi të saj me kohë qëndron çezma e njohur e kësaj lagjeje me ujë të bollshëm e të shijshëm.[1].

Në vitin 2016 Xhamia rrënohet e tëra për ti liruar vendin objektit të ri të Xhamisë që do të ndërtohej. Punimet filluan në Nëntor të vitit 2016 dhe tani xhamia ende nuk është e kompletuar plotësisht.[2].


Referencat[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ Selmani, Aliriza (2015). Gjilani Qendër e Anamoravës. Gjilan: Pika 5A.  978-9951-621-04-5. 
  2. ^ http://archive.koha.net/?id=&l=143858