Xhamia e Bali Agës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Xhamia e Bali Agës

Xhamia e Bali Agë Lubunçiqit ose Xhamia Ballagusha (Boshnjakisht: Džamija Bali-age Ljubunčića) është ndërtuar në vitin 1530 nga nje aga osman Balagija. Xhamia ndodhet në Livno, Bosnje dhe Hercegovinë dhe është një nga xhamitë e vjetra në Ballkan.