Xhamia e Gazi Hysrev-Beut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Xhamia dhe tyrbja e Gazi Hysref Beut

Xhamia dhe tyrbja e Gazi Hysrefbeut ose Xhamia e Beut (Boshnjakisht: Gazi Husrev-begova Džamija) është ndërtuar në vitin 1530 nga nje gubernatori osman e Bosnjes Gazi Hysrevbeu. Ajo u shkatërrua nga serbët në vitin 1993 gjatë luftës në Bosnjë. Xhamia ndodhet në Sarajevë, Bosnje dhe Hercegovinë dhe është një nga xhamitë e vjetra në Ballkan.