Jump to content

Yakovlev Yak-18

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Yak-18
TypeTrajnues
Place of originBashkimi Sovjetik
Service history
In service1946
Used byForcat ajrore Sovjetike
Forcat Ajrore Kineze
Forcat Ajrore Shqiptare etj.
Production history
DesignerAlexander Sergeyevich Yakovlev
Designed1945
ManufacturerYakovlev
Produced1946
VariantsCJ-6

Specifikimet (Yak-18A)

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Yak-18

Karakteristikat e përgjithshme

 • Ekuipazhi: dy, studenti dhe instruktori
 • Gjatësia: 8.35 m (27 ft 5 in)
 • Hapja e krahëve: 10.60 m (34 ft 9 in)
 • Lartësia: 3.35 m (11 ft 0 in)
 • Siperfaqja e krahëve: 17.8 m² (191 ft²)
 • Pesha pa ngarkesë: 1,025 kg (2,255 lb)
 • Pesha me ngarkesë: kg (lb)
 • Pesha e ngritjes: 1,320 kg (2,904 lb)
 • Motorri i avionit: 1 × Ivchenko AI-14RF, 224 kW (300 hp)

Performanca

 • Shpejtësia maksimale: 300 km/h (187 mph)
 • Rrezja: 700 km (436 mi)
 • Lartësia maksimale e fluturimit: 5,060 m (16,596 ft)