Jump to content

Ymer Riza

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ymer Riza (lindur më 10 mars 1885; vdekur më 24 shtator 1961) ishte një prej këngëtarëve të parë shqiptar i muzikës popullore qytetare me sharki e çifteli. Legjenda e folkflorit shqiptar, ky sebashku me Qamilin e Vogel, Mazllom Myzinin, dhe Ismet Pejën, kenduan kengë gjakovare, nëpër sofrat e malësisë, dhe anë e mbanë ku pat shqiptarë.

Pas vdekjes se tij, janë themeluar edhe shoqëri kultoro-artistike qe e mbajne emrin e tij.