Jump to content

Zhavorri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Zhavori është fundërresë e përbërë nga zalli dhe gurë të vegjël, me diametër nga 1 deri 10 mm, të cilët pak a shumë janë të rrumbullakët dhe të lëmuar si rrjedhim i ndeshjës dhe fërkimit gjatë bartjes në shtratin e lumit ( në bregdet, bregliqen etj.). Nga prejardhja zhavorri mund të jetë : lumor, liqenor, akullnajor dhe i erës. Përdoret për ndërtim, për të shtruar udhët etj.

Zhavori